Boc si actul de cultura: tinerii trebuie sa revina in biblioteci!

27-08-2010 00:00

Emil Boc

Aflat in vizita de lucru pe santierul noului sediu al Bibliotecii Nationale, premierul Emil Boc a indemnat tinerii din Romania sa mai lase deoparte mall-urile, televizorul sau terasele si sa se preocupe mai mult de activitatile culturale.

"Cred ca in scoala generala, la mine in sat, a fost prima data cand am intrat intr-o biblioteca, biblioteca comunala, mica ... Dar, important este sa nu piarda tinerii gustul pentru cultura, gustul pentru actul de cultura. Faptul ca biblioteca a fost inlocuita, din nefericire, in ultima vreme cu televizorul, cu terasele, cu mall-urile.. eu cred ca este timpul sa ne gandim si la faptul ca tinerii trebuie sa revina si in biblioteci", a spus Emil Boc.

Premierul a explicat ca el intelege foarte bine acest lucru, ca tinerii trebuie sa citeasca mai mult, deoarece este parinte si si-ar dori ca si copiii sai sa-si petreaca, in viitor, cat mai mult timp in biblioteca.

Si pentru ca tot vorbea de cultura, premierul a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza faptul ca tot mai multi artisti din Romania sunt revoltati si vor sa intre in greva fiscala, pentru ca nu vor sa plateasca drepturile de autor, asa cum prevede legea in prezent.

"Inca o data vreau sa precizez faptul ca initiativa pe care Guvernul a avut-o cu modificarea Codului Fiscal nu este indreptata impotriva celor care cu adevarat realizeaza acte de cultura, realizeaza drepturi de autor. Ei, in esenta, pastreaza aceleasi drepturi. E vorba de a elimina pe cei care utilizeaza in maniera abuziva drepturile de autor, ca o modalitate de evaziune fiscala." - a explicat premierul Emil Boc.

Pe de alta parte seful Guvernului recunoaste ca multi romani sunt pusi in situatia neplacuta de a plati acum, din cauza noilor prevederi, contributii la sistemul de sanatate sau fondul de pensii pentru ca realizeaza venituri din activitati economice.

"Trebuie sa plateasca pentru ca avem nevoie si de o sanatate mai buna, avem nevoie si de pensii care sa poata fi platite. Ganditi-va ca in domeniul sanatatii avem 10,8 milioane de romani care nu platesc contributii de asigurari de sanatate. Dar avem pretentia sa avem si posturi mai multe in sistemul sanitar, sa avem si spitale ultramoderne.." - a precizat Emil Boc.

 

Sursa: Pro TV

Tags: emil boc, cultura,


VIDEO PROTVPLUS.RO