Blaga: Daca PDL imi va cere sa ocup iar o functie publica, altcineva va trebui sa conduca partidul

28-09-2013 16:27

Vasile Blaga

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Sibiu, ca nu va intra in competitia interna pentru desemnarea candidatului la presedintie.

"Asa cum am sustinut la Conventia Nationala sunt consecvent: locul presedintelui partidului este la Modrogani, nici la Palatul Victoria, nici la Palatul Cotroceni. De aceea, nu voi intra in aceasta competitie interna pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidentiale", a spus Blaga.

Acesta a precizat ca, daca va fi solicitat de catre colegii de partid, "la un moment dat", sa ocupe o functie publica, va renunta la functia de lider al partidului.

"Daca voi accepta, daca partidul imi va cere, la un moment dat, sa ocup o functie publica din nou - sa stiti ca nu sunt ahtiat dupa functii publice, in afara de premier si de presedinte am avut toate functiile posibile: am fost prefect, am fost ministru de cinci ori si vicepremier - atunci altcineva va trebui sa fie presedintele partidului. Eu nu-mi schimb parerea. Eu nu sunt Ponta sau Antonescu. Cand am spus ca-i alba, e alba. Ce am spus cand nu eram presedinte de partid, este cu atat mai valabil acum cand sunt presedinte de partid", a mai spus Blaga.

El a mentionat ca luni, la sedinta Comitetul National Director, va fi stabilit calendarul de desemnare a candidatului PDL pentru alegerile prezidentiale.

"Este o mare responsabilitate", a mai spus liderul PDL.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca momentan nu ia in discutie posibilitatea intrarii in aceasta cursa interna.

"Sunt intr-un turneu de a cunoaste baza partidului. Cred ca orice lider trebuie sa stie care sunt problemele nu numai la nivel central, ci si la baza partidului. Orice discutie legata de orice alt proiect este subsecventa acestui proiect. In aceasta etapa atentia mea este concentrata pe guvernul alternativa si pe legatura, coordonarea, cooperarea pe care mi-o doresc cu filialele", a declarat Predoiu.

Intrebat daca exclude posibilitatea intrarii in cursa interna pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, Predoiu a spus: "Orice discutie o fac abia dupa ce inteleg ce vrea partidul, ce-si doreste, ce si-ar dori inclusiv de la aceasta cursa".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO