Basescu: Retrimit la Parlament legile privind TVA 5% si pensii neimpozitate


Ultimul update: Joi 12 Iulie 2012 14:12
Data publicarii: Marti 02 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Politice
Declaratia presedintelui Traian Basescu, din 2 noi...
Basescu: Retrimit la Parlament legile privind TVA ...

UPDATE: "TVA de 5% pentru alimentele de baza" si "neimpozitarea pensiilor mai mici de doua mii de lei", adica cele doua legi votate din greseala de alesii puteri, fac cale-ntoarsa in Parlament, trimise de catre presedinte.

In cursul zilei de astazi (marti - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala. Da, le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate, a declarat Traian Basescu, dupa ce si luni a explicat acest lucru in cadrul unui interviu la televiziunea publica.

Presedintele a discutat acest aspect si cu delegatia Fondului Monetar International, cand le-a dat asigurari expertilor ca va rezolva situatia legilor votate din greseala de catre parlamentari.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat acum doua saptamani un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar si un altul prin care pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate.

Principala concluzie a intalnirii de la Palatul Cotroceni, a fost aceea ca Executivul si Coalitia care il sustine in Parlament au la orizont doua luni de foc - noiembrie si decembrie.

In acest interval trei legi trebuie adoptate de Parlament, altfel tara noastra risca sa iasa din acordul cu FMI si sa nu mai primeasca urmatoarele transe de imprumut.

Legea salarizarii unice, reexaminarea Legii pensiilor, dar si Legea Bugetului de Stat pe 2011 sunt cele trei imperative prinse de Guvern si FMI in angajament pentru deblocarea urmatoarelor transe programate.

De asemenea, Traian Basescu a discutat cu partidele aflate la putere si despre oportunitatea unui nou angajament cu Fondul Monetar International, negocierile urmand a fi declansate in ianuarie, anul viitor.

Nu in ultimul rand, s-a discutat si despre stadiul pregatirii Romaniei pentru aderarea la termen - in 2011 - la Spatiul Schengen.

VIDEO PROTVPLUS.RO