Antonescu: Olanda nu se va constitui intr-un obstacol privind aderarea la Schengen in doua trepte


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2013 07:10
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2013 16:09
Categorie: Stiri Politice
Crin Antonescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca in intalnirea cu premierul Olandei a discutat subiectul legat de aderarea la Schengen in doua trepte, oficialul de la Haga asigurand ca tara sa nu va fi un obstacol.

Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a avut, luni, o serie de intalniri la Amsterdam, in principal cu premierul Olandei, Mark Rutte, fata de care a abordat subiectul aderarii la Schengen a Romaniei si a raportului MCV, scrie Mediafax.

"Si dupa discutia cu presedintele Senatului olandez pe care am avut-o si eu si reprezentantii Guvernului aici, am vazut cred un pas decisiv si la premierul olandez in ideea ca Olanda sa nu se mai constituie intr-un obstacol, sa nu se mai constituie intr-un vot impotriva intrarii Romaniei in Schengen in formula compromisului polonez, aceea de a intra intr-o prima etapa doar in ceea ce priveste frontierele aeriene si maritime", a declarat Antonescu.

Presedintele Senatului a precizat ca le-a reiterat oficialilor olandezi ca Romania este pe deplin "pregatita de buna vreme din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al criteriilor impuse propriu-zis de aderare la Schengen".

Antonescu a mai declarat ca Olanda "desparte" raportul MCV si capitolul tehnic necesar aderarii la Schengen si "nu va fi un obstacol in calea aderarii".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO