Antonescu lui Ponta: Imi pare rau ca din punct de vedere democratic v-ati stins atat de tanar. Reactia premierului

26-05-2014 17:52


Antonescu - PNL

Liderul PNL Crin Antonescu l-a criticat, luni, in plen, pe premierul Victor Ponta pentru faptul ca nu a raspuns motiunii de cenzura, spunandu-i: 'Imi pare rau, domnule prim-ministru, ca din punct de vedere democratic v-ati stins atat de tanar".

Antonescu a criticat faptul ca premierul Victor Ponta a raspuns motiunii de cenzura doar ca ea a fost introdusa in campania electorala si, avand in vedere ca aceasta s-a terminat, trebuie sa se intoarca la treaba. Liderul PNL a aratat ca Victor Ponta nu a fost prezent nici la citirea motiunii de cenzura in plen.

"Dumneavoastra, ostenit si, recunoasteti, un pic mai trist decat ieri seara, poate sunteti obosit dupa campania electorala, dar nu este un motiv sa expediati un demers fundamental al democratiei parlamentare cum este motiunea de cenzura cu propozitia pe care ati enuntat-o aici", i-a spus Antonescu lui Ponta.

El a aratat ca premierul avea obligatia sa raspunda motiunii cu argumente, dar ca a expediat, pentru prima data in istoria Parlamentului, acest demers, ceea ce inseamna ca „batjocoreste institutia Parlamentului si cetatenii”. "Puteti proceda astfel in fata partidului dumneavoastra, la o sedinta in care il chemati pe domnul Tariceanu si vine singur, intr-o discutie de talk-show la televiziune, nu aici in Parlament, in fata cetatenilor", a adaugat Antonescu.

"Este un gest fara precedent, o sfidare fara precedent la adresa democratiei parlamentare, pe care o pretuiati pe vremea cand altii erau prim-ministri si alta era majoritatea parlamentara. Imi pare rau, domnule prim ministru, ca, din punct de vedere democratic, v-ati stins atat de tanar", a conchis Antonescu.Premierul Victor Ponta a raspuns in doar 20 de secunde motiunii de cenzura initiata de PNL la adresa Guvernului, spunand ca aceasta a fost introdusa ca un element de campanie electorala, dar campania s-a incheiat, romanii au votat si trebuie "sa ne intoarcem toti la treaba".

"Depunerea unei motiuni de cenzura este, in mod constitutional, legata de activitatea Guvernului. Motiunea actuala a fost introdusa ca un element de campanie electorala. Campania s-a terminat, oamenii au votat, cred ca trebuie sa ne intoarcem toti la treaba", a spus Ponta, in plenul Parlamentului, fara alte comentarii.

Parlamentul dezbate motiunea de cenzura "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii", sedinta debutand cu prezentarea textului depus de opozitie, de catre liberalul Eugen Nicolaescu. In timpul citirii motiunii, Ponta a iesit din sala spunand ca este citit din nou textul motiunii si ca "dureaza o ora".

Ponta explica raspunsul scurt: Jenant sa raspund unui candidat cu 3% si unui liberal la Securitate
 
Premierul Victor Ponta a explicat ca a raspuns foarte scurt la motiunea de cenzura deoarece a vrut, in semn de respect fata de prestigiul Parlamentului, sa incheie cat mai rapid un "episod oarecum jenant" in care ar trebui sa raspunda unui candidat cu 3% in alegeri sau unui "liberal la Securitate".

"In semn de respect fata de Parlament, pentru prestigiul acestei institutii, am considerat ca trebuie sa incheiem cat mai repede un episod oarecum jenant, in care ar trebui sa raspund ca e foarte greu sa avem 500 milioane someri, observatie venita din partea unei economiste care a lucrat la stat intotdeauna, sa explic ca am pierdut alegerile cu 16 mandate, iar dumneavoastra le-ati castigat cu 5, sa raspund criticilor unui candidat la prezidentiale care a luat 3% sau sa vad mai ales momentul extrem de jenant, in care un partid istoric, respectat, este reprezentat in Parlament de catre Sorin Rosca

Stanescu, un adevarat liberal, un om care a fost liberal si la Securitate, si cu Traian Basescu. Domnule senator Sorin Rosca Stanescu, v-ati ales un lider care va reprezinta, faptul ca pe cei care v-au injurat pana acum ii laudati, iar pe cei pe care i-ati laudat pana acum ii injurati cred ca tine strict de partea de caracter al dumneavoastra si al celor pe care ii sustineti", a spus Ponta parlamentarilor, in plen, ca raspuns la criticile formulate, printre altii, de Andreea Paul-Vass, Mihai Razvan Ungureanu, Crin Antonescu si Sorin Rosca Stanescu.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO