Antonescu: Cred ca premierul vrea tare proiectul de la Rosia Montana, dar nu asuma raspunderea


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 11:15
Categorie: Stiri Politice
Ponta Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca, in opinia sa, premierul Victor Ponta "vrea tare" proiectul de la Rosia Montana, dar "nu asuma raspunderea", ci o paseaza Parlamentului.

Antonescu a spus ca, din interventia de miercuri seara a premierului, el a inteles ca Victor Ponta este "absolut convins" ca proiectul de la Rosia Montana este bun, corect si aduce beneficii.

"Eu cred ca premierul vrea tare acest proiect, dar nu asuma raspunderea", a adaugat liderul PNL, intr-un interviu.

El a amintit ca primul care a spus ca nu mai are rost dezbaterea din Parlament a fost Victor Ponta.

Presedintele Senatului a mentionat ca singurul mod in care se poate opri dezbaterea din Parlament este ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe proiect, iar in caz contrar sa vina in Parlament sa-si sustina punctul de vedere in favoarea proiectului.

"Eu sunt acuzat de antepronuntare, dar primul care a spus ca voteaza impotriva este premierul", a mai spus Antonescu, apreciind ca "a inceput un joc destul de parsivel", el fiind asociat cu Vasile Blaga.

Crin Antonescu a aratat ca, dupa ce el a anuntat cum va vota, nu s-a mai discutat despre proiect, ci despre el, fiind lansate si o serie de "minciuni".

Antonescu a acuzat "campania" declansata de PSD impotriva sa, incepand cu premierul.

"Premierul a reactionat ca a fost o lovitura impotriva domniei sale, desi noi nu am anuntat decat ca votam la fel ca el", a mai spus liderul PNL.

"Daca PSD vrea sa-l faca (proiectul - n.r.), de ce nu vine in Parlament sa-l sustina? (...) Nu poti sa vrei sa faci ceva cu mana altuia", a afirmat, de asemenea, Antonescu.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO