David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris: „O să dau tot ce am mai bun”

×
Codul embed a fost copiat

David Popovici s-a calificat marți seara în finala probei de 100 de m liber. El s-a clasat pe poziția a doua în seria sa cu un timp de 47,66 și are al cincilea timp, astfel că va fi în finală de miercuri.

Seria a fost câştigată de chinezul Zhanle Pan (47.21).

Britanicul Matt Richards, care la 200 metri a pierdut la două sutimi aurul în faţa lui Popovici, nu a reuşit calificarea în finala probei.

Finala este programată, miercuri, de la ora 23.39.

"Au fost foarte OK semifinalele, şi, cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. Nu am cum să intru fără trac în finala de mâine. Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată. Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia", a spus Popovici, transmite Agerpres.

Citește și
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

El a afirmat că după aurul olimpic obţinut luni în proba de 200 m liber, a adormit foarte greu şi că va încerca să se odihnească cât de bine poate înaintea finalei de 100 m.

"După seara de ieri am adormit foarte greu. Oricum, m-am culcat târziu, pentru că am avut foarte multe chestii de făcut, masaj, masa pe care am luat-o târziu, test antidoping, dar m-am odihnit cât de bine am putut. Şi astăzi o să mă odihnesc la fel cât de bine pot şi mâine e ultima cursă de la concursul ăsta. Cine ştie, poate rup. Oricum o să dau tot ce am mai bun şi tocmai de asta nu am cum să fiu dezamăgit dacă nu îmi iese aşa cum poate mă aşteptam eu în capul meu", a adăugat campionul olimpic.

David Popovici s-a calificat, marţi, în semifinalele probei de 100 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu al treilea timp din serii, 47 sec 92/100.

Sportivul, care luni seara a cucerit aurul olimpic la 200 metri liber, a câştigat a noua serie la 100 m liber, dar americanul Jack Alexy (47 sec 57/100) şi francezul Maxime Grousset (47 sec 70/100) au fost mai rapizi.

Chinezul Zhanle Pan, deţinătorul recordului mondial (46 sec 80/100) şi olimpic (46 sec 92/100, stabilit sâmbătă, la ştafetă), s-a calificat cu al 13-lea timp din serii, 48 sec 40/100.

David Popovici, fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), va înota tot marţi în semifinale (21:30), finala probei fiind programată pe 31 iulie (23:39).

Înotătorul român a fost al şaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber

Întotătorul David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris. El a adus prima medalie pentru România la actuala ediţie a JO, a zecea din istoria nataţiei româneşti şi a 91-a de aur din istoria participărilor României la Olimpiadă.

David a recunoscut că a avut o cursă grea pe ultimii 50 m, când s-a dat o bătălie în care oricine putea câştiga. David a atins primul plăcuţa. A văzut becul aprins şi a ştiut că e campion olimpic.

"Am şi avut lacrimi în ochi de emoţii, la imn, la interviuri. De la 9 ani am visat la acest moment şi m-am pregătit pentru el. Am făcut o cursă bună, dar grea, pe ultimii 50 m am simtit adversarii lângă mine. Vreau să le mulţumesc celor care m-au susţinut, dar şi celor care nu au crezut în mine. Sunt bucuros, habar nu am ce va fi la 100 m liber! ", a declarat David Popovici la zona mixtă, conform COSR.

”Nu am intrat în bazin ca să câştig o medalie, ci ca să mă bucur de acest moment. Să fii la Jocurile Olimpice, să concurezi cu cei mai buni este un privilegiu. Şi tocmai pentru că nu am luptat pentru medalie am reuşit să o câştig. A fost o cursă de câini, aşa am simţit-o. Îl vedeam pe american că este în faţă, ştiam că în stânga mea este germanul. Nu mi-am permis o secundă să o las moale. Am făcut cursa pe care mi-o doream. Nu am plecat nici prea tare, nici prea încet şi da, mă bucur că am scris istorie. Am ştiut că am câştigat de când am atins panoul la sosire. Se aprind luminiţe în funcţie de locul ocupat: locul 1 – o luminiţă, locul 2 – două luminiţe. Nu sunt eu cel mai deschis om, dar pe podium mi-au dat lacrimile. Am visat la acest moment de când eram mic. La 11 ani, pe tortul meu aniversar scria Tokio 2020. Dacă eu am reuşit, un băiat obişnuit crescut în Pantelimon, atunci poate oricine, prin determinare, perseverenţă şi muncă”, a mai spus Popovici.

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie!

Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device!

*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry.
 
Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian. Contestă decizia TAS care i-a acordat bronzul Anei Maria Bărbosu
Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian. Contestă decizia TAS care i-a acordat bronzul Anei Maria Bărbosu

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles au depus, luni, un recurs la Tribunalul Suprem Elveţian, pentru a contesta retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată iniţial la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Maneca-Voinea continuă lupta pentru medalia de bronz de la JO. Gimnasta a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian
Sabrina Maneca-Voinea continuă lupta pentru medalia de bronz de la JO. Gimnasta a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Jordan Chiles nu este singura gimnastă care mai luptă pentru medalia de bronz din finala exercițiului la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Jordan Chiles vrea să ia înapoi medalia acordată de TAS Anei Bărbosu. „Vor face ceea ce trebuie”
Jordan Chiles vrea să ia înapoi medalia acordată de TAS Anei Bărbosu. „Vor face ceea ce trebuie”

Gimnasta americană Jordan Chiles nu a renunţat la ideea de rămâne cu medalia de bronz la individual obţinută după contestaţie la Jocurile Olimpice de la Paris, dar care i-a fost retrasă ulterior pentru o încălcare a regulilor de procedură.

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.