INTERVIU. Concluzia amară a Simonei Halep, după experiența neplăcută pe care a trăit-o: ”Să ne bucurăm de ceea ce avem azi!”

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep nu are în plan în viitorul apropiat să se retragă din viața sportivă, iar singurul lucru la care se gândește în prezent este ”la revenirea” pe terenul de tenis.  

Într-un interviu acordat jurnalistului Cosmin Stan pentru Știrile Pro TV, sportiva a declarat că recuperarea sa fizică după perioada în care a stat în afara competițiilor oficiale este mai dificilă decât s-a așteptat, mai ales că acum are și câteva probleme la un genunchi.

Simona va reveni pe teren alături de Andrei Pavel, în 15 iunie, într-un meci demonstrativ la Cluj-Napoca cu perechea Andre Agassi - Steffi Graf, la Sports Festival 2024.

Agassi şi Graf vor juca în premieră în faţa publicului din România, iar formula de patru, alături de Halep şi Pavel, este o premieră globală.

Simona Halep spune că, de obicei, nu are probleme medicale în timpul antrenamentelor, ci doar la meciurile oficiale.

Citește și
Simona Halep
Motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild card la Roland-Garros. Ce a declarat directoarea turneului
Cum ar putea China să cucerească Taiwanul fără să invadeze insula: „Beijingul are alte opțiuni”. Strategia lui Xi Jinping | ANALIZĂ

Simona Halep: ”Mă așteptam să fie greu, dar nu mă așteptam să fie atât de greu. Am stat totuși destul de mult, 18 luni, fără meci oficial și s-a resimțit. Chiar dacă eu m-am antrenat, nu am făcut față la meciurile cele mai înalte. Am și jucat la Miami cu Badosa, unde a jucat foarte bine, dar încerc să mă recuperez. Am ceva probleme la genunchi, dar nu știu încă exact ce am de făcut și ce se întâmplă. Am de așteptat niște rezultate și după voi lua o decizie să văd ce fac și când revin”.

Cosmin Stan: Dar, cât de gravă e situația?

Simona Halep: ”Este un pic de ... este gravă, pentru că se umflă. Am ceva lichid tot timpul după ce joc meci oficial. Când joc la antrenamente nu am probleme, dar la meci oficial mă deranjează un pic. Doctorii spun că nu este atât de gravă, pentru că au fost multe lucruri mai mai grave de acest gen de accidentare, dar trebuie să am răbdare că nu mai sunt nici așa de tânără. Totuși, articulațiile mele sunt uzate, după 20 de ani de sport, și trebuie să am răbdare”.

Ea nu are un atrenor în acest moment și nici nu are pe cineva în vedere.

Simona Halep: ”Nu, momentan nu. Trebuie să reîncep să-mi recâștig un pic încrederea în sine și după voi decide pentru o echipă, așa cum am avut întotdeauna. Momentan nu, nu am.”

Cosmin Stan: Darren Cahill? Mai e vreo șansă să-l vedem alături de tine?

Simona Halep:Ce șansă, când el mai are un numărul unu mondial acum? M-am bucurat tare mult. Chiar ieri când juca am auzit la televizor că s-a retras Djokovic și știam de la el că dacă Djokovic se retrage sau pierde, intră Sinner numărul unu. Și chiar i-am scris în timpul meciului și mi-a răspuns după. Zice am văzut mesajul tău pe ceas, eram foarte fericit. Mă bucur tare mult pentru ei, pentru amândoi. L-am cunoscut și pe Sinner, e un băiat extraordinar și e serios și merită să fie acolo.”

Cosmin Stan: Dar ție s-ar plăcea la un moment dat să fiți în aceeași echipă din nou?

Simona Halep: ”Noi am vorbit când încă lucram împreună prin 2021 că o să mă retrag cu el în tribună. Acuma nu știu dacă se întâmple, dar eu sper. Tot timpul dorința rămâne.”

Cosmin Stan: Deci retragerea nu este în calcul...

Simona Halep: ”Mă gândesc doar la revenire, atât.”

Când vom vedea o altă româncă la Grand Slam

Simona Halep nu este prea optimistă când vine vorba despre viitorul sportivelor românce. Din păcate, ea nu crede că vom vedea prea curând o româncă finalistă la un turneu de Grand Slam.

Cosmin Stan: Când crezi că o să vedem o altă româncă învingătoare într-un turneu de Grand Slam?

Simona Halep: ”E o întrebare dificilă, că o să fie interpretată în foarte multe direcții. Eu sper cât de curând. Nu e ușor ... Ce pot să spun, nu este ușor și trebuie să ai și șansă. Trebuie să fii și serios. Trebuie să ai și dorința foarte mare și nebunia necesară.”

Cosmin Stan: Vezi în momentul de față o jucătoare româncă?

Simona Halep: ”O să fiu criticată, poate, dar nu văd. Sunt sinceră și zic că nu văd.”

Noul hobby al Simonei Halep: golful

Simona Halep și-a găsit și un hobby în perioada în care a fost forțată să facă o pauză de la competițiile oficiale de tenis. Este vorba despre golf, un sport lăudat chiar de către fostul ei antrenor, Darren Cahill, și practicat inclusiv de președintele României, Klaus Iohannis.

Cosmin Stan: Ai descoperit ceva pasiuni noi în perioada în care ai stat departe din teren?

Simona Halep:Greu de spus, pasiune, dar am început să joc golf și a început să îmi placă. Mi se părea foarte plictisitor când îmi povestea Darren, că el joacă foarte bine. Și îmi spunea că o să-ți placă, o să-ți placă. Nu-mi plăcea, dar acum am început să joc.”

Cosmin Stan: Și joci intens?

Simona Halep: ”Nu, nu. De plăcere, nu pot să zic că joc bine, dar mai nimeresc din când în când.”

Cel mai important lucru pe care l-a învățat Simona în ultima perioadă

Cel mai important lucru pe care l-a învățat Simona în ultimii doi ani este ... să trăiască clipa și să nu mai facă atât de multe ”scenarii”.

Aceatsa este concluzia ei, după experiența neplăcută pe care a trăit-o ca urmare a deciziei Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului, de suspendare a sa.

Cosmin Stan: Care crezi că e lucru cel mai și cel mai important pe care l-ai învățat în ultimii 2 ani de zile?

Simona Halep: ”Eu, făcând tenis de când aveam 4-5 ani, 4 ani-jumătate, tot timpul am jucat astăzi, m-am antrenat astăzi pentru mâine. Și tot timpul aveam viziunea pentru viitor, să fac în viitor. Ce n-am făcut ieri să fac pentru mâine.

Și cumva viața m-a dus să trăiesc numai în viitor ... și puțin în trecut, că mă gândeam și analizam ce n-am făcut bine. Am învățat că trebuie să trăim ziua de astăzi, pentru că nu știi ce poate să se întâmple mâine, așa cum s-a întâmplat și la mine. Astăzi eram bine mersi și a 2-a zi am fost suspendată, făcând nimic, și am învățat că trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem astăzi și să nu ne mai facem scenarii. Sunt expertă la scenarii. Și să trăim, să trăim ceea ce avem astăzi. Atât contează.”

Articol recomandat de sport.ro
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Citește și...
Simona Halep va primi încă un wild card. La ce turneu este așteptată dubla câștigătoare de Grand Slam
Simona Halep va primi încă un wild card. La ce turneu este așteptată dubla câștigătoare de Grand Slam

Directorul turneului de tenis Iaşi Open, Daniel Dobre, de categorie WTA 250, care va avea loc, în iulie, la Baza Ciric din Iaşi, a anunţat că organizatorii îi vor oferi un wild card Simonei Halep.

Motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild card la Roland-Garros. Ce a declarat directoarea turneului
Motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild card la Roland-Garros. Ce a declarat directoarea turneului

Simona Halep, aflată pe locul 1139 în clasamentul WTA, ratează ediţia din acest an a turneului de la Roland-Garros.

 

Simona Halep a anunţat ce urmează pentru ea după abandonul de la Trophee Clarins.
Simona Halep a anunţat ce urmează pentru ea după abandonul de la Trophee Clarins. "Durerea de genunchi a revenit"

Chinuită de o problemă medicală, Simona Halep, 32 de ani, locul 1.149 WTA, a abandonat în setul al doilea al meciului cu McCartney Kessler de la Trophee Clarins. Cu toate acestea, sportiva noastră nu are de gând să-și încheie cariera.

Lovitură pentru Halep. Sportiva, nevoită să abandoneze în al doilea meci de după revenirea în competiţii, la Trophee Clarins
Lovitură pentru Halep. Sportiva, nevoită să abandoneze în al doilea meci de după revenirea în competiţii, la Trophee Clarins

Simona Halep, numărul 1149 WTA, revenită în martie după o suspendare îndelungată, a abandonat, miercuri, în prmul tur al turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris.

Klaus Iohannis, la golf alături de soția sa, în Alba. Președintele a fost fotografiat
Klaus Iohannis, la golf alături de soția sa, în Alba. Președintele a fost fotografiat

O fotografie în care apar preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, a fost publicată vineri de jurnaliştii de la Ziarul Unirea, care precizează că imaginea este de la terenul de golf din localitatea Pianu de Jos, judeţul Alba.

Recomandări
Belgia - România 2-0. Învinși de o forță a fotbalului, jucăm calificarea în optimile EURO 2024 în meciul cu Slovacia
Belgia - România 2-0. Învinși de o forță a fotbalului, jucăm calificarea în optimile EURO 2024 în meciul cu Slovacia

Belgia a învins România cu 2-0 la Koln, într-un meci din cadrul Grupei E de la EURO 2024. Partida a fost transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

Cât cărbune mai produce România. Date oficiale de la INS
Cât cărbune mai produce România. Date oficiale de la INS

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale acestui an, 634.000 tone echivalent petrol, fiind cu 18,6% mai mică (minus 145.000 tep) faţă de cea din perioada similară din 2023, conform datelor INS.

Trei săptămâni de la tragedia din Natisone. Căutările pentru găsirea lui Cristian continuă doar cu unități canine
Trei săptămâni de la tragedia din Natisone. Căutările pentru găsirea lui Cristian continuă doar cu unități canine

Căutările pentru găsirea lui Cristian Molnar, în vârstă de 25, luat de apele râului Natisone la 31 mai, continuă, însă deocamdată doar cu unităţi canine pentru căutări.