"Voturi de vanzare" pentru prezidentialele de duminica din Ucraina

Ultima actualizare: 14-04-2012 17:36

Pana la scrutinul de duminica, alegatorii cu simtul afacerilor nu stau degeaba. Cei care n-au niciun candidat preferat, vor sa-si vanda voturile si au umplut internetul cu oferte.

Ofertele sunt "en detail " sau "en gros ", pentru ca unii alegatori pun la bataie voturile intregii familii. Preturile pornesc de la cateva zeci de dolari si pot ajunge la 100, in functie de oras.

Pentru a obtine banii, "vanzatorul" trebuie sa prezinte "cumparatorului", fotografia buletinului de vot. Nu este singura modalitate de mituire a electoratului.

La Odessa, pentru Iulia Tymoshenko, s-au dat alimente in favoarea unei manifestatii.

Materialul a fost filmat si dus autoritatilor de rivalii de la partidul lui Victor Yanukovici. Pana acum, au fost intocmite 20 de dosare penale pentru incalcarea legii electorale. Multe pe numele unor studenti.

Favoritii sunt actualul premier Iulia Timosenko si liderul opozitiei, Viktor Ianukovici, sustinut de Kremlin. Potrivit sondajelor de opinie, acestia se vor intalni in turul doi, in conditiile in care actualul presedinte, Viktor Iuscenko nu are nicio sansa sa fie reales.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO