Vladimir Putin, despre atacul armat din Crimeea: „Totul a început cu evenimentele din SUA”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 17:31
Categorie: Stiri externe
kerch college

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că masacrul care a avut loc la un liceu tehnic dintr-o localitate din Crimeea este rezultatul „globalizării”.

„Este rezultatul globalizării. Pe reţelele sociale, pe internet. Vedem că există o întreagă comunitate care a fost creată. Totul a început cu evenimentele tragice din şcolile din Statele Unite”, a spus Putin, conform AFP, informează Agerpres.

Fosta iubită a elevului de 18 ani care a deschis focul miercuri la liceul din Kerci la care învăţa a declarat că băiatul a vrut să se răzbune pe elevii care l-au umilit şi că el nu mai voia să trăiască. 

„El a spus că nu mai are încredere în oameni, după ce colegi din clasa lui începuseră să-l umilească pentru că nu era ca ceilalţi”, a afirmat adolescenta în vârstă de 15 ani, sub rezerva anonimatului.

Din acest motiv, Vladislav „nu mai voia să trăiască” şi a vrut să se răzbune, a mai spus ea.

Vladislav Rosliakov, un elev în vârstă de 18 ani, a fost identificat de autorităţi drept autorul atacului de miercuri, în care 20 de persoane au fost ucise şi alte 44 au fost rănite.

Cotidianul Kommersant a afirmat că tânărul „a crescut într-o familie destul de săracă”: tatăl lui, cu handicap, nu locuia cu mama băiatului. Femeia lucrează într-o clinică şi este membră a Martorilor lui Iehova, organizaţie considerată „extremistă” şi interzisă în Rusia.

Autorităţile ruse au declarat joi că elevul care a comis masacrul din liceul din Crimeea a avut probabil un complice, relatează dpa.

„Că a acţionat singur la faţa locului este de înţeles, însă pregătirile pentru ceea ce a urmat, în opinia mea şi a colegilor mei, nu le-ar fi putut face singur”, a declarat liderul Crimeii, Serghei Aksionov, citat de agenţia Tass.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO