Vânătoarea criminalilor din Canada. Mesajul poliției despre cele două cadavre găsite


Ultimul update: Joi 08 August 2019 14:08
Data publicarii: Joi 08 August 2019 13:37
Categorie: Stiri externe

Vânătoarea celor doi tineri care i-a ţinut pe canadieni cu sufletul la gură a luat sfârşit.

Două cadavre au fost găsite pe malul unui râu din provincia Manitoba, nu departe de locul unde au fost văzuţi ultima dată indivizii suspectaţi că au ucis trei persoane: doi turişti şi un profesor universitar canadian. În urmă cu 3 săptămâni, autorităţile canadiene au mobilizat efective masive pe urmele lor.

Poliția din Canada a descoperit miercuri seară două cadavre, despre care se crede că aparțin lui Kam McLeod de 19 ani şi Bryer Schmegelsky de 18 ani. Trupurile au fost găsite în pădure, nu departe de malul unui râu unde, vinerea trecută, au fost reperate obiecte ce le aparţineau.

Prieteni din copilărie, cei doi erau suspectaţi că, în perioada 14-15 iulie, au ucis un cuplu de turişti: un australian de 23 de ani şi iubita lui - cetăţean american - cu un an mai mare.

Ei călătoreau cu o rulotă prin provincia British Columbia către Alaska. 4 zile mai târziu a fost descoperită, lângă o maşină incendiată, a treia victimă: un profesor universitar la British Columbia.

Kevin Hackett, Poliţia din British Colombia: ”În ceea ce priveşte mobilul crimelor, va fi foarte dificil să-l stabilim cu certitudine. Evident, nu vom putea să auzim versiunea lor. Poate că obiecte şi indicii suplimentare care vor fi descoperite asupra lor vor face puţină lumină.”

McLeod şi Schmegelsky, descrişi de autorităţi drept "înarmaţi şi foarte periculoşi", au fost văzuţi de mai multe ori la peste 3.000 de km distanţă de locul faptelor. La un moment dat, poliţia a restrâns perimetrul căutărilor la împrejurimile oraşului Gillam. S-au făcut chiar verificări din casă-n casă, fără rezultat însă.

Reporter: Cum credeţi că au reuşit să se ascundă de poliţie atât de mult timp?
Jane MacClatchy, poliţia din Manitoba: ”Nu am un răspuns, dar este un loc foarte greu accesibil, plin de vegetaţie, e greu să găseşti pe cineva acolo, teren dificil, suprafaţa vastă.”

Kevin Hackett, poliţia din British Columbia: ”Zonele prin care au s-au deplasat sunt prin cele mai izolate din ţară. Iar dacă ne uităm la distanţa parcursă, e ca şi cum ar fi mers de la Londra la Moscova.”

Părinţii suspecţilor erau nu doar şocaţi, ci şi convinşi că băieţii lor n-au şanse să scape cu viaţă.

Alan Schmegelsky, tatăl unuia dintre suspecţi: ”Ofiţerii vor trage mai întâi focuri de armă şi vor pune întrebări mai târziu. Cred că va fi ucis azi sau mâine, cel mai târziu. Sunt convins de asta.”

Autopsia va stabili cu certitudine identitatea trupurilor găsite în provincia Manitoba, precum şi cauza morţii.

Crimele care au îngrozit Canada. Cei 2 adolescenți dați în urmărire au fost găsiți morți
Cazul copilului român din Canada care a sunat la 911: ”În câteva minute poliția a venit”
VIDEO PROTVPLUS.RO