Marturia socanta a unuia dintre sclavii eliberati in Marea Britanie. Era fericit acolo

Ultima actualizare: 05-07-2012 16:50
Dave

Politia britanica a eliberat dintr-o adevarata sclavie 24 de persoane, printre care si romani. Acestia erau tinuti impotriva vointei lor intr-o tabara insalubra de nomazi din centrul Marii Britanii. Unul dintre prizonieri spune ca era fericit acolo.

Sclavi in Marea Britanie. 24 de persoane, printre care si romani, traiau ca in lagarele naziste

Dave, in varsta de 50 de ani, sustine ca politia nu avea de ce sa intervina pentru ca in tabara nu se intampla nimic ilegal. Mai mult, el spune ca era foarte fericit si multumit ca primea 30 de lire sterline pe zi.

La numai 24 de ore de la eliberare, barbatul s-a intors in tabara decis sa-si continue viata acolo.

Nu era nimeni sclav. Erau muncitori. Munceau pe bani, banii primiti in mana. Politia mi-a spus ca nu am voie sa ma intorc acolo, dar le-am spus ca aia e casa mea si ca daca vreau sa ma intorc o pot face”, a declarat Dave.

Astfel declaratia barbatului contrazice declaratia politiei britanice in legatura cu acest caz socant.

Politistii au anuntat ca erau murdari si acoperiti de excremente, iar multi dintre ei traisera asa in ultimii 15 ani.

Politia sustine ca avea informatii despre ce se petrecea in baracile si rulotele de langa satul Leighton Buzzard din regiunea Bedforshire de la un barbat care a reusit sa scape.

"Unii erau manjiti de excremente si aveau haine murdare, pentru ca nu li se dadea voie sa poarte altceva", a declarat inspectorul-sef Sean O'Neil, citat de BBC News.

Oamenii erau fortati sa munceasca in agricultura, fara sa primeasca, fireste, vreun ban in schimb. Daca indrazneau sa se planga, erau batuti. Orice incercare de evadare era pedepsita crunt si, oricum, multi erau prea salbiti ca sa incerce sa fuga.

Patru barbati si o femeie au fost arestati in acest caz. Se presupune ca isi racolau victimele de la cantinele de saraci si oficiile de somaj, dintre alcoolici, oameni fara adapost si fara niciun capatai. Le promiteau un acoperis si un salariu - suficient cat sa-i urmeze oriunde.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO