Un zbor a fost anulat în SUA după ce un musulman a tras apa de două ori la toaletă

Ultima actualizare: 24-09-2019 11:46
Un zbor a fost anulat în SUA după ce un musulman a tras apa de două ori la toaletă
CAIR Texas DFW

Un zbor al American Airlines a fost anulat în urmă cu două săptămâni pentru că membrii echipajului "nu se simțeau în siguranță" să zboare cu un pasager musulman, după ce acesta a tras de două ori apa la toaletă.

Cei doi pasageri musulmani, Abderraoof Alkhawaldeh și Issam Abdallah, spun că au fost discriminați după ce zborul a fost anulat, compania invocând "probleme de securitate", potrivit The Independent.

"A fost cea mai oribilă și umilitoare zi din viața mea", a declarat Abdallah.

"Acest incident a produs mult stres pentru mine și familia mea. Îmi este greu să dorm în unele nopți. Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere", a spus și Alkhawaldeh.

Cei doi bărbați, care călătoreau separat, s-au recunoscut la bordul aeronavei care urma să decoleze din Birmingham, Alabama, către Dallas, Texas și și-au făcut semn cu mâna.

După ce zborul a fost întârziat în mai multe rânduri din motive de "mentenanță, Abdallah a mers la toaletă. Când a ieșit, el spune că a surprins o însoțitoare de bord care asculta la ușă.

"Când am deschis ușa, am fost extrem de surprins să văd o stewardesă lângă ușă, trăgând cu urechea. A fost un șoc mare, dar m-am întors la locul meu", a povestit bărbatul.

După 10 minute, la stație a fost anunțat că zborul a fost anulat iar pasagerilor li s-a cerut să părăsească aeronava, urmând să plece cu un alt zbor trei ore mai târziu.

Cei doi bărbați de origine musulmană spun că odată ce au coborât din avion au fost luați la întrebări de agenții de securitate, iar polițiștii le urmăreau fiecare mișcare. Odată ajunși la poarta de îmbarcare pentru noul zbor, Abdallah a fost abordat de un agent FBI care i-a spus că bagajele sale vor fi verificate din nou.

 

Agentul i-a transmis lui Abdallah că o însoțitoare de bord a chemat poliția pentru că "nu se simțea confortabil" să zboare în același avion cu cei doi musulmani, după ce a auzit că a tras apa de două ori.

În cele din urmă celor doi le-a fost permis să se îmbarce în avion, dar Abdallah spune că s-a simțit ca un criminal.

American Airlines a emis un comunicat în care a transmis că zborul din 14 septembrie a fost anulat din motive de siguranță
invocate de membrii echipajului și de un pasager.

"Compania și toți partenerii regionali au obligația de a lua în serios problemele de siguranță anunțate de echipaj și de psageri. Toți pasagerii zborului 5886 au primit locuri pentru următorul zbor", a anunțat American Airlines.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO