Un oraş australian, "ostatic" după invazia a peste 200.000 de lilieci. ”Nu putem ieși în curte”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2017 09:52
Categorie: Stiri externe
lilieci

Rezidenţii unui mic oraş din nord-estul statului australian Queensland au declarat că "se simt ostatici" după ce în urma unei invazii masive de lilieci, raportul dintre aceştia şi numărul localnicilor a ajuns de douăzeci la unu, informează DPA.

Peste 200.000 de lilieci din genul Pteropus ("vulpile zburătoare") , consideraţi cei mai mari lilieci din lume, au invadat localitatea Charters Towers de săptămâna trecută, a indicat luni primăriţa oraşului pentru DPA.

"Este un dezastru absolut - ceea ce ni se întâmplă e un coşmar", a declarat aceasta. "Am mai avut probleme cu vulpile zburătoare, însă niciodată nu au fost în număr atât de mare", a completat ea.

Consiliul local a închis deja două parcuri publice, o piscină şi alte câteva spaţii publice.

Nemulţumiţi, rezidenţii au ieşit în stradă în weekend pentru a protesta împotriva consiliului local, explicând că "paharul s-a umplut" şi solicitând luarea de măsuri din partea autorităţilor.

Localitatea, cunoscută în trecut datorită exploatării de aur, a mai găzduit o colonie masivă de lilieci, însă localnicii susţin că acum situaţia e diferită din cauza numărului uriaş al acestora.

"Mirosul este oribil, iar sunetul scrâşnit scos de aceştia, mai ales seara, deoarece este sezonul de împerechere, este insuportabil", a precizat o localnică, Snow Hearne, pentru DPA.

"Nici măcar nu putem ieşi în curte. Suntem ostatici", a completat ea.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO