Un munte de haine a apărut în deșertul Atacama. 39.000 de tone ajung anual acolo. GALERIE FOTO
Grămezi de haine nepurtate formează un munte de haine în deșertul Atacama, din Chile.
Conform unui raport al AFP, mormanul de haine este format din articole de îmbrăcăminte fabricate în China și Bangladesh, care au ajuns în magazinele din SUA, Europa și Asia, dar care nu au fost vândute, conform Insider.
Atunci când hainele nu sunt cumpărate în magazinele din țările respective sunt aduse în portul Iquique din Chile pentru a fi revândute în alte țări din America Latină.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
AFP a descoperit că aproximativ 59.000 de tone de îmbrăcăminte ajung în portul din Chile în fiecare an. Dintre acestea, cel puțin 39.000 de tone sunt mutate în gropile de gunoi din deșert.
Alex Carreno, fost angajat al portului Iquique, a declarat pentru AFP că îmbrăcămintea „sosește din toată lumea” și apoi sunt aruncate atunci când nu reușec să fie vândute.
Aceste haine ajung apoi în deșert.
„Problema este că îmbrăcămintea nu este biodegradabilă și conține produse chimice, deci nu este acceptată în gropile de gunoi municipale”, a declarat Franklin Zepeda, fondatorul EcoFibra, o companie care încearcă să folosească îmbrăcămintea aruncată prentru a realiza panouri izolatoare.
Industria modei reprezintă 8 până la 10% din emisiile de carbon din lume, conform Națiunilor Unite. În 2018, s-a constatat că industria modei consumă mai multă energie decât industria aviației și a transporturilor maritime la un loc.