Un deputat ceh a minerit criptomonede în apartamentul de serviciu. Explicația pe care a dat-o

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Bitcoin, Ripple, Ethernum, Dash, Monero si Litecoin
Getty

Un deputat ceh din Partidul Pirat a fost criticat de administraţia Parlamentului de la Praga după ce factura lui de electricitate a doborât toate recordurile, întrucât parlamentarul a minerit criptomonede în apartamentul lui de serviciu.

Mineritul de criptomonede - bitcoin, ethereum şi ripple - necesită computere puternice, mari consumatoare de energie electrică şi care produc multă căldură.

Administraţia Parlamentului din Praga a anunţat că factura de electricitate pe luna decembrie aferentă apartamentului de serviciu ocupat de Tomas Vymazal, un deputat care face parte din acest partid antisistem, a fost de 120 de euro, potrivit portalului de informaţii online Aktualne.cz, conform Agerpres. Această sumă este de câteva ori mai mare faţă de facturile achitate de alţi parlamentari cazaţi în locuinţe de serviciu asemănătoare din centrul oraşului Praga.

Potrivit aceluiaşi portal online, Tomas Vymazal a minerit criptomonede Zcash timp de trei săptămâni şi a câştigat în acest fel "câteva sute de coroane". 100 de coroane cehe valorează patru euro.

Acest deputat ceh, în vârstă de 28 de ani, a prezentat scuze publice şi a promis că va achita o parte din factura lui de electricitate şi că va oferi criptomonedele unei asociaţii de caritate.

De asemenea, el a explicat că şi-a folosit computerul pentru a-şi încălzi apartamentul, deoarece acesta era "insuportabil de rece, cu o temperatură de doar 16 grade", până când Administraţia Parlamentului urma să îi trimită un nou aparat de încălzire, întrucât precedentul dispozitiv se defectase.

"Nu voiam să mor de frig", s-a justificat el.

Yvan Bastos, liderul Partidului Pirat, cunoscut pentru coafura lui rasta, a calificat comportamentul colegului său de partid ca fiind "absolut inacceptabil".

Partidul Pirat ocupă 22 de locuri - din 200 - în Parlamentul Cehiei, după alegerile legislative din octombrie 2017. Reprezentanţii acestei formaţiuni politice au făcut campanie împotriva partidelor tradiţionale şi au folosit sloganul "Să îi batem!".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!