Un deputat al OSCE s-a intalnit cu Iulia Timosenko. "Trebuie sa existe transparenta in dosar"


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 09:31
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2012 07:45
Categorie: Stiri externe
Iulia Timosenko

Un deputat olandez al Adunarii parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Coskun Coruz, s-a intalnit miercuri cu opozanta ucraineana Iulia Timosenko intr-un spital din Harkov.

"Apreciez faptul ca autoritatile ucrainene mi-au acordat posibilitatea de a o intalni pe Timosenko si sper ca aceasta vizita marcheaza inceputul unui angajament permanent al Ucrainei in favoarea valorilor OSCE si a unui dialog cu OSCE", a explicat Coskun Coruz.

Intalnirea cu Iulia Timosenko a durat aproape doua ore si acestia au putut discuta despre importanta unui sistem judiciar independent si de o reforma penitenciara in Ucraina, a precizat OSCE care are sediul la Viena.

"Am sentimente pozitive cu privire la o reforma a procedurii penale, insa am mari motive de ingrijorare cu privire la cazul Timosenko. Trebuie sa existe transparenta in intreg dosarul", a regretat deputatul olandez care s-a intalnit de asemenea cu agenti penitenciari, magistrati ai Parchetului si directorul spitalului din Harkov.

Presedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, s-a intalnit anterior, la 11 mai, cu lidera opozitiei ucrainene pe patul ei de spital.
Adunarea parlamentara a OSCE se va reuni joi in Monaco si va dezbate o rezolutie in vederea ameliorarii statului de drept in Ucraina.

Curtea europeana a Drepturilor Omului a apreciat la 3 iulie ca arestarea fostului ministrul de Interne al Iuliei Timosenko, Iuri Lutenko, a fost "arbitrara" si a condamnat Ucraina la o amenda de 15.000 de euro.

Opozanta ucraineana spera ca CEDO se va pronunta in acelasi mod si in cazul sau, a precizat Coskun Coruz.

 

Sursa: Mediafax

Iulia Timosenko ar putea fi acuzata de crima. Procurori:
Herman Van Rompuy: Atitudinea Ucrainei fata de Iulia Timosenko este
VIDEO PROTVPLUS.RO