Alertă de tsunami după un cutremur puternic de 7,5 produs în Mexic. VIDEO din timpul seismului

Ultima actualizare: 23-06-2020 21:40
cutremur
Shutterstock

Un seism puternic, cu magnitudine de 7,5 s-a produs marţi dimineaţă în sudul Mexicului, potrivit Serviciului seismologic naţional.

UPDATE: Autorităţile americane au difuzat marţi o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras după puternicul seism care s-a produs în cursul dimineţii în sudul Mexicului.

Alerta, care a fost emisă de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, vizează o suprafaţă de 1.000 de km în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca.

Cutremur cu magnitudinea de 7,5

 

Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, unde s-a simţit cu putere în marea parte a Ciudad de Mexico.

Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită a dat timp evacuării majorităţii clădirilor.

"Activăm protocolul de Protecţie Civilă", a informat responsabilul Marcelo Ebrard, pe reţelele de socializare.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, deşi diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe cartiere din Ciudad de Mexico. Deocamdată, nu se ştie dacă sunt victime.

În 2017, 471 de persoane au murit în Mexic în urma a trei cutremure produse la 7, 19 şi 23 septembrie, în cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO