Un cunoscut lant de restaurante de tip fast-food vrea plantatie de legume la 96 de km de Fukushima

Ultima actualizare: 11-10-2013 06:57
Fukushima

Directorul unui lant de restaurante de tip fast-food din Japonia a anuntat ca vrea sa planteze legume la o ferma situata la 96 de km de Fukushima, locul unde a avut loc cel mai mare dezastru nuclear dupa cel de la Cernobil, din 1986.

Un reprezentant al Yoshinova Holdings, lantul de fast-food specializat in vanzarea preparatului cunoscut sub denumirea de gyudon, adica tocana de vita cu orez, a incheiat o intelegere cu fermierii din zona pentru cultivarea de ceapa, varza si orez pe pamantul unei ferme aflate destul de aproape de Fukushima, cerealele urmand a fi folosite in prepararea mancarurilor vandute in restaurante.

Dupa cutremurul si tsunami din 2011, urmat de dezastrul nuclear de la Fukushima, cei 160.000 de oameni care locuiau in apropiere de centrala au fost evacuati imediat. Apa, legumele si aerul au fost toate contaminate.

Plantatia de legume si orez va fi in Shirakawa, situata la sud-vest de centrala, iar purtatorul de cuvant a dat asigurari ca legumele vor fi sanatoase.

"Vom angaja oameni din zona, plantatia va asigura locuri de munca si vom ajuta la reabilitarea zonei", reiese din declaratia oficiala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO