Un bărbat din SUA a fost împușcat de poliție de mai multe ori în spate în timp ce copiii lui se aflau în mașină

Ultima actualizare: 25-08-2020 14:19

Doi polițiști din Wisconsin au fost concediați luni, în timp ce autoritățile statului investighează de ce un bărbat negru a fost împușcat de mai multe ori în spate, relatează CNN.

Cei trei copii ai bărbatului - 3, 5 și 8 - se aflau în mașină, a spus avocatul familiei.


Înntr-un video postat online pare să-l arate pe domnul Blake împușcat în spate în timp ce încearcă să urce într-o mașină în Kenosha, scrie BBC.

Cei trei polițiști pot fi văzuți în timp ce își îndreptau armele spre Jacob Blake în timp ce acesta se îndreapta spre o mașină parcată. În momentul în care deschide ușa mașinii și se pregătește să intre în mașină, unul dintre polițiști îl prinde de tricou și îl împușcă. Șapte focuri de armă se aud apoi în timp ce pe fundal martorii oculari încep să țipe. În mașină se aflau cei trei copii ai bărbatului.

Sute de oameni au mers duminică seara la sediul poliției. Mai multe vehicule au fost incendiate și protestatarii au strigat „Nu ne vom întoarce”.

Ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a încerca să împrăștie sute de protestatari.

„Deși nu avem încă toate detaliile, ceea ce știm sigur este că el nu este primul om negru sau persoană care a fost împușcat sau rănit sau ucis fără milă la mâinile unor persoane aflate în aplicarea legii în statul nostru sau a noastră tara ”, a spus el intr-o declaratie.
Numele lui Jacob Blake era pe rețelele de socializare și mii de persoane au semnat o petiție prin care au solicitat să fie acuzați ofițerii implicați. Acum este în afara unei intervenții chirurgicale și în stare stabilă, potrivit familiei și prietenilor de pe social media.
Împușcăturile vin pe fondul tensiunilor crescute în SUA în urma rasismului și a brutalității poliției în urma morții bărbatului afro-american, George Floyd, la începutul acestui an.

Candidatul democrat prezidențial, Joe Biden, a lansat luni o declarație prin care cerea o „anchetă completă și transparentă” a împușcăturilor.

„În această dimineață, națiunea se trezește din nou cu mâhnire și ultraj că încă un negru american este o victimă a forței excesive”, a spus Biden. „Ofițerii trebuie să fie trași la răspundere.”, a declarat candidatul la președinție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO