Francezii invata geografia Romaniei:ti-a luat cardul - e din Craiova, ti-a luat mobilul - e brailean

Ultima actualizare: 07-11-2012 09:29

Autoritatile din Paris au anuntat ca, de astazi, cersetoria este interzisa pe faimosul bulevard Champs-Elysees. In acelasi timp, ziarul le Figaro a realizat un infografic al infractiunilor comise de romani, in functie de judetele de provenienta.

Cersetoria si "formele asimilate" acesteia, cum ar fi falsele petitii in vederea strangerii de bani, sunt interzise, de astazi, pe Champs-Elysees.

Anuntul a fost facut de prefectul de politie din Paris, Michel Gaudin, citat de Le Figaro, in editia electronica. Masura, pe care Gaudin o califica drept "exceptionala, dar proportionata", este valabila sase luni, pana la 6 februarie, si vizeaza in special grupurile de romani, adeseori minori, folositi de retele mafiote.

Incalcarea acestei interdictii este amendata cu 38 de euro si justifica un control de identitate si, prin urmare, masuri de expulzare in cazul unui sejur ilegal pe teritoriul francez.

Aceasta masura este un demes "experimental intr-un loc simbolic", dar masuri similare pot fi luate ulterior si in alte cartiere, cum ar fi de exemplu Sacre-Coeur.

In acelasi timp, jurnalistii de la Le Figaro au realizat si o harta cu zonele din care provin cei mai multi infractori romani, dar si delictele lor, pe culori:

-► Verde: furtul de telefoane mobile
-► Albastru: furtul din buzunare
-► Rosu: carduri bancare
-► Galben: escrocherii caritabile

 

Claude Guéant, ministru francez de Interne: "Un delincvent din zece, la Paris, este roman"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO