Trump susține că întâlnirea cu Putin a fost "mai bună" decât cea cu NATO

17-07-2018 19:15


Vladimir Putin și Donald Trump, la Helsinki

Donald Trump a elogiat, marţi, întâlnirea sa din ajun de la Helsinki cu Vladimir Putin, încercând totodată să discrediteze percepţia larg răspândită că ziua petrecută în Finlanda alături de omologul său rus a fost în detrimentul SUA.

"Întâlnirea pe care am avut-o la NATO şi la care am strâns cantităţi uriaşe de bani a fost grozavă, dar cea cu Vladimir Putin al Rusiei a fost încă şi mai bună", a transmis Trump pe Twitter. "Din păcate, nu a fost prezentată aşa cum a fost - Fake News o iau razna!", a adăugat el.

Conferinţa de presă la care a participat luni Donald Trump alături de Vladimir Putin şi la care liderul de la Casa Albă a minimalizat evaluările serviciilor de informaţii americane în sensul că Rusia a intervenit în campania prezidenţială din 2016 a fost criticată atât de democraţi, cât şi de republicani, care au afirmat că preşedintele a pus Rusia înaintea intereselor SUA.

Într-un alt mesaj de Twitter difuzat tot marţi, Trump îşi asumă meritul de a fi întărit NATO, la al cărei summit a participat săptămâna trecută, susţinând că alianţa este mai bine finanţată acum datorită lui.

"Am avut o întâlnire grozavă la NATO. NATO a fost slabă, dar acum este puternică din nou (ghinionul Rusiei). Presa nu spune decât că am fost dur cu liderii, nu vorbeşte niciodată de bani!" - a mai scris Trump.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO