Trump şi-a anulat întâlnirea cu Putin în Argentina. Motivul invocat

29-11-2018 18:40


Donald Trump vorbind la telefon

Liderul SUA a anulat întâlnirea cu Vladimir Putin, programată la sfârşitul acestei săptămâni.

Preşedintele Donald Trump a anunţat joi seară pe Twitter că nu se va mai întâlni cu  Vladimir Putin în Argentina, fiindcă ruşii nu au eliberat încă navele ucrainene şi pe marinarii luaţi reţinuţi. 

 

 

Încă de marţi, Donald Trump a declarat că din cauza confruntării maritime a Rusiei cu Ucraina, ar putea anula întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, prevăzută pentru finalul săptămânii în marja summitului G20 din Argentina.

Într-un interviu acordat Washington Post, Trump a precizat că marţi seara aştepta un “raport complet” de la echipa sa de securitate naţională cu privire la capturarea duminică de către Moscova a trei nave ucrainene cu echipajele lor, relatează Agerpres.

“Acesta va cântări foarte mult”, a spus Trump. “Poate nu voi avea întâlnirea. Poate că nici măcar nu o voi avea... Nu-mi place această agresiune. Nu vreau această agresiune deloc”, a adăugat liderul american.

Întâlnirea Trump-Putin ar urma să aibă loc în marja summitului G20 de la Buenos Aires, ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă, reuniunea celor doi lideri având pe agendă, potrivit consilierului de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aspecte de securitate, controlul armelor şi problemele din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

În acelaşi timp, Petro Poroşenko, cere Alianţei Nord Atlantice, şi mai cu seamă Germaniei, să trimită nave în Marea Azov, acolo unde Rusia tine de duminică sechestrate,3 ambarcaţiuni militare ucrainene. Dacă prima reacţie a Angelei Merkel a fost mai degrabă precaută, secretarul general al Alianţei a cerut încă de luni Moscovei, să-i elibereze pe militarii arestaţi, şi a promis sprijin "politic şi practic" Kievului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO