Tragedie în largul Tunisiei. 52 de persoane au murit în urma unui naufragiu

Ultima actualizare: 11-06-2020 21:17
naufragiu
Getty

52 de persoane, majoritatea migranţi din Africa sunsahariană, au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni, în largul Tunisiei, potrivit unui ultim bilanţ anunţat joi un oficial tunisian în domeniul Sănătăţii.

Migranţii se aflau la bordul unei ambarcaţiuni clandestine care a plecat din oraşul tunisian Sfax (centru-est) către Italia, în noaptea de 4 spre 5 iunie, cu 53 de persoane la bord, potrivit News.ro.

Mai mulți pescari au alertat începând de marţi autorităţile, după ce au descoperit cadavre plutind în largul Insulei Kerkennah, în apropiere de Sfax.

Unii dintre aceşti migranţi au început să fie înhumaţi, a declarat pentru AFP directorul regional al Sănătăţii de la Sfax, Ali Ayadi.

Joi, alte 17 corpuri au fost găsite, iar bilanţul a crescut la 52 de morţi, inclusiv cel puţin 24 de femei. O singură persoană nu a fost găsită.

Victimele sunt persoane originare din Africa subsahariană, potrivit primelor concluzii medico-legale şi mărturiilor altor candidaţi la migraţie.

Căpitanul ambarcaţiunii, un tunisian în vârstă de 48 de ani, originar din Sfax, se află printre victime, iar un tribunal a conchis că este vorba despre un ”naufragiu”.

O anchetă a fost deschisă cu scopul de a identifica organizatorii acestei traversări clandesrtine.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO