Traditie veche de cinci secole. Regina Elisabeta II-a a Marii Britanii a tinut al 62-lea discurs de inaugurare parlamentara

Ultima actualizare: 30-05-2015 06:53
regina marii britanii

Pentru a 62-a oara, regina Elisabeta II-a a Marii Britanii a pronuntat astazi discursul de inaugurare a unei noi sesiuni parlamentare.

Cu o traditie de aproape 5 secole, acest discurs - redactat de ministri si citit de suverana, pe un ton alb pentru a-si sublinia neutralitatea - detalieaza programul Guvernului. Chiar daca in timp, protocolul a fost simplificat, ceremonia inca emana o atmosfera arhaica.


Regina a parcurs drumul de la palatul Buckingham la Westminter intr-o trasura aurita. In Camera Lorzilor s-a asezat pe tron si le-a citit parlamentarilor discursul, incheiat cu formula rituala: "Fie ca Dumnezeu atotputernic sa vegheze asupra dezbaterilor dumneavoastra".


Astazi, regina a confirmat masuri sociale, combaterea imigratiei ilegale, noi prerogative pentru parlamentul si autoritatile Scotiei, dar si organizarea unui referendum, cu privire la apartenenta la Uniunea Europeana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO