Topul Forbes: China are cei mai multi miliardari, dupa Statele Unite

Ultima actualizare: 16-05-2012 08:55

Dintre cei 89 de superbogati chinezi, mai bine de jumatate sunt nou veniti in club. In ultimii doi ani - pe cand tarile bogate ale lumii luptau pe viata si pe moarte cu recesiunea, China anunta o crestere economica de 8-9%.

 

 

Situatia actuala contrasteaza izbitor cu cea de acum cateva decenii. Pe vremea lui Mao, sa fii bogat nu era deloc un lucru demn de lauda. Ba era de-a dreptul nepatriotic. Cei cu spirit intreprinzator ori fostii capitalisti erau persecutati fatis.

Treptat insa, izolata economie chineza s-a deschis catre lume, iar succesorul lui Mao - Deng Xiaoping a ajuns sa proclame ca "imbogatirea e glorioasa". Iar in ultimii ani, foarte multi chinezi s-au umplut de glorie.

Cel mai bogat om din China, plasat pe locul 103 pe lista Forbes, este Zon Cin HO, presedintele unei companiei de software. Alti chinezi au facut bani frumosi din productia de masini, constructii ori internet. Detaliu demn de semnalat: printre miliardarii chinezi se numara si 7 femei.

In total, planeta numara 1011 de miliardari, originari din 55 de tari diferite. Clubul superbogatilor n-a reatins inca recordul din 2008 - cand avea 1.125 de membri - dar recupereaza rapid, dupa ce anul trecut abia mai numara 793.

Data fiind viteza cu care se dezvolta economia Chinei, este de presupus ca Beijingul va contribui din plin la largirea listei si anul viitor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO