Theresa May propune un nou vot pentru acordul privind Brexit, respins deja de două ori


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 23:00
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 22:44
Categorie: Stiri Brexit
Theresa May, în conflict cu parlamentarii

Premierul Theresa May va supune joi deputaţilor din parlamentul de la Londra o moţiune propunând organizarea unui nou vot asupra acordului privind Brexit pe care ea l-a încheiat cu UE, a anunţat miercuri seară guvernul britanic.

Acest acord, încheiat la sfârşitul lui noiembrie, a fost respins deja de două ori de deputaţii britanici.

Dacă va fi adoptat de această dată, Theresa May le va cere liderilor europeni o scurtă amânare a Brexit-ului, până la 30 iunie, scrie Agerpres.

Dacă va fi refuzat din nou, amânarea s-ar extinde dincolo de 30 iunie şi va trebui ca ţara să organizeze alegeri europene în mai, a precizat executivul de la Londra.

Absenţa unui acord cu Uniunea Europeană ar putea necesita o amânare de mai lungă durată a Brexit-ului, a avertizat miercuri seară premierul britanic, Theresa May, în faţa deputaţilor de la Londra.

"O scurtă amânare tehnică ne va fi acordată numai dacă avem un acord în loc", a reacționat Theresa May după ce deputații britanici au respins posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.

Marți seară, Parlamentul a respins o versiune revizuită a acordului privind Brexitul, pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO