Teroristii planuiesc sa arunce in aer avioanele cu bombe ascunse in propriul corp

Ultima actualizare: 17-07-2012 08:53
Scanner aeroport

Pana acum, teroristii au comis atentate asupra avioanelor, trenurilor, autobuzelor si centrelor comerciale, folosind bombe ascunse in bagaje, pantofi sau in lenjeria intima.

Insa pentru a pacali scannerele instalate pe aerporturi ar putea recurge la masuri extreme: dispozitive explozive, implantate chirurgical in corp.

Autoritatile din Statele Unite si nu numai sunt in alerta de gradul zero, de la moartea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden, in luna mai. Astfel, securitatea a fost sporita la aeroporturi, cladiri guvernamentale si alte obiective cheie, de teama unei razbunari.

Se pare ca teroristii de sex masculin ar putea avea implantate bombe in zona apendicelui sau in fese, in timp ce femeile ar ascunde explozibilul in sani, folosind aceeasi metoda ca la implantul cu silicon.

Potrivit expertilor, substanta exploziva folosita ar urma sa fie PETN, depozitata intr-un saculet de plastic. 200 de grame de PETN pot penetra o armura de peste 12 centimetri grosime si ar face cu usurinta o gaura suficient de mare incat sa provoace prabusirea unui avion.

In ceea ce priveste modul de detonare, informatiile sunt ulutioare: teroristii si-ar injecta o substanta in piele, in dreptul dispozitivului exploziv, folosind o seringa hipodermica. Metoda are toate sansele de reusita, mai ales daca respectivul kamikaze pretinde ca este diabetic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO