Țara în care ministrul Mediului a demisionat după ce a provocat întârzierea unui avion

Ultima actualizare: 27-05-2019 21:10
Avion

Josefa Gonzalez Blanco, ministrul Mediului din Mexic, a fost obligată să demisioneze după ce a cauza întârzierea unui avion cu 38 de minute, fiind astfel în contradicţie cu promisiunile populiste ale preşedintelui de a conduce ţara pentru oameni.

Blanco urma să zboare de la Ciudad de Mexico la Mexicali, la graniţa cu SUA, vinerea trecută însă a întârziat din motive necunoscute.

Conform preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, ministrul a cerut apoi unui director al companiei aeriene de stat – cu care ar fi fost prietenă – să ţină la sol avionul pentru ca ea să poată ajunge.

„Au trebuit să o aştepte”, a afirmat Lopez Obrador, el descriind situaţia ca fiind „foarte regretabilă”.

Un pasager a documentat întârzierea pe Twitter, susţinând că zborul Aeromexico 198 urma să decoleze când pilotul a anunţat că trebuie să se întoarcă din cauza „unui ordin prezidenţial” pentru a lua încă un pasager. După ce Blanco s-a urcat la bord, pasagerul a fotografiat-o, scrie News.ro.

Ea a publicat apoi scrisoarea sa de demisie în care şi-a cerut scuze.

„Nu există justificare. Adevărata transformare a Mexicului cere ca valorile dreptăţii şi corectitudinii să fie respectate”, a scris ea.

Într-o postare ulterioară pe Twitter, ea l-a absolvit de orice vină pe preşedintele Lopez Obrador: „Doar eu sunt de vină ... preşedinţia nu a intervenit deloc”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO