Țara care a anunțat că a scăpat de coronavirus. Premierul a dansat de fericire

Ultima actualizare: 08-06-2020 11:41

Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus, au anunţat luni autorităţile sanitare după ieşirea din izolare a ultimului pacient, informează AFP.

 

Directorul general din Ministerul Sănătăţii Ashley Bloomfield a văzut în această etapă un succes de care ţara ar putea fi mândră, transmite News.ro.

"Faptul că nu mai avem niciun caz activ pentru prima dată din 28 februarie este cu siguranţă o etapă importantă în periplul nostru dar, aşa cum am mai spus, va fi esenţial să menţinem vigilenţa contra Covid-19", a afirmat acesta într-un comunicat.

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru răspunsul eficient la epidemia de coronavirus, care a implicat în special o izolare strictă de şapte săptămâni, până în mai.

Arhipelagul din Pacificul de Sud, care are o populaţie de cinci milioane de locuitori, a numărat 1.154 de cazuri şi 22 de decese.

Niciun nou caz de contaminare nu a fost înregistrat de 17 zile. De o săptămână, nu a mai fost reportat niciun caz activ.

„Ultimul caz nu avea simptome de 48 de ore şi a fost considerat vindecat"
, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Premierul a dansat de fericire
 

În timpul unei conferințe în care anunța că țara nu mai are niciun caz activ de coronavirus, premierul a fost întrebat cum a sărbătorit veștile bune, declarând că a dansat de fericire împreună cu fiica sa, potrivit newshub.co.nz.

„I-am arătat fiicei mele, Neve. A fost luată prin surprindere, dar s-a alăturat, deși nu avea nici cea mai mică idee pentru ce dansez prin salon”, a mai spus prim-ministrul.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO