Sute de oameni din Sydney au fost anunțați că nu au Covid, când, de fapt, au avut teste pozitive. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 28-12-2021 11:22
teste
Shutterstock

Un laborator din Sydney, Australia a anunțat sute de oameni că nu au Covid când, de fapt, au fost testați pozitiv, din cauza unei erori.

 

886 de persoane au fost afectate din cauza unei „erori de prelucrare a datelor”, potrivit BBC.

În urma incidentului, laboratorul și-a prezentat scuzele, adăugând faptul că greșeala a avut loc din cauza că personalul s-au confruntat cu un volum „fără precedent” de teste în ultima perioadă. Mai mult, pentru a face față, angajații ar fi trecut de la un sistem automat la unul manual.

Unii dintre cei afectați și-au exprimat îngrijorarea că s-ar putea să-și fi infectat, fără să știe, familia sau prietenii de Crăciun.

”Asta mă sperie și mă îngrijorează. Dacă nepoata și nepotul meu sunt pozitivi, eu sunt de vină, pentru că i-am infectat”, a spus una dintre persoanele care au aflat că sunt infectate cu coronavirus.

Serviciile de testare din New South Wales s-au confruntat cu o cerere mare. Multe persoane au declarat că au fost refuzate la clinicile care au atins capacitatea maximă, în timp ce altele s-au plâns de timpul de așteptare.

Guvernul a fost nevoit, de asemenea, să reintroducă unele restricții, care au fost ridicate la începutul lunii decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO