Suma uriașă cerută de indivizii care au răpit o rudă a scriitorului Gabriel Garcia Marquez

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Melissa Martinez Garcia
www.elheraldo.co

Răpitorii care o ţin ostatică pe o rudă a răposatului scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez au cerut 5 milioane de dolari pentru eliberarea ei, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din poliţia naţională.

Strănepoată a fratelui scriitorului, Melissa Martinez Garcia, de 34 de ani, a fost răpită pe 23 august de un grup de oameni înarmaţi care i-au interceptat automobilul în apropierea oraşului Santa Marta, din nordul ţării, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Credem că este vorba despre o infracţiune obişnuită", a declarat generalul Fernando Murillo, şeful unităţii speciale anti-răpiri a poliţiei naţionale. "În două convorbiri telefonice ei au cerut 5 milioane de dolari", a adăugat el.

O recompensă de 33.000 de dolari a fost oferită pentru informaţii care pot duce la aflarea locului în care se află femeia şi la eliberarea ei, a precizat el.

Melissa Martinez Garcia este strănepoata lui Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului care a murit în 2014, la 87 de ani.

Răpirea pentru răscumpărare a fost o sursă frecventă de finanţare în timpul conflictului armat din Columbia, care a durat peste 50 de ani şi a dus la uciderea a peste 260.000 de persoane. Gherilele de stânga, bandele criminale şi paramilitarii de dreapta au răpit mii de persoane de-a lungul anilor.

În 2017, în Columbia au fost sesizate 193 de răpiri, potrivit Ministerului Apărării.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO