SUA anunta detasarea a 300 de militari in Camerun. Soldatii vor lupta impotriva islamistilor gruparii Boko Haram

Ultima actualizare: 18-10-2015 00:16
Boko Haram

Presedintele american Barack Obama a anuntat miercuri desfasurarea a 300 de militari americani in Camerun pentru operatiuni de intelligence, supraveghere si recunoastere aeriana in cadrul luptei impotriva islamistilor gruparii Boko Haram.

Intr-o informare adresata liderilor celor doua camere ale Congresului si facuta publica de Casa Alba, Obama a precizat ca 90 de militari au inceput sa fie desfasurati la fata locului de luni si ca aceasta cifra va ajunge la "circa 300", relateaza Agerpres.

Operatiunea a fost lansata "cu acordul guvernului camerunez", precizeaza executivul american. Un inalt responsabil american a declarat pentru AFP ca ea face parte din "eforturile in curs pentru combaterea Boko Haram".

Aceste forte, care vor fi inarmate pentru a-si asigura protectia si securitatea, vor ramane in Camerun "pana cand sustinerea lor nu va mai fi necesara", se mai mentioneaza in nota de informare a Casei Albe.

Camerun face parte din coalitia de lupta impotriva insurgentilor care comit de mai multe luni atentate sangeroase dincolo de nord-estul Nigeriei, fieful lor istoric, pentru a lovi statele limitrofe din bazinul lacului Ciad: Ciad, Camerun si Niger.

Un dublu atentat a lovit duminica nordul extrem al Camerunului, provocand moartea a cel putin noua persoane, a doua zi dupa un alt atac criminal, in Ciad, atribuit Boko Haram.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO