Stiai ca japonezii zambesc si cand sunt suparati?


Ultimul update: Duminica 23 Septembrie 2012 02:24
Data publicarii: Vineri 20 August 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

S-a dat startul la pregatirile pentru Jocurile Olimpice din 2012, la Londra. Asa ca toata lumea trebuie sa stie cum sa se poarte cu strainii care vor veni in capitala britanica cu aceasta ocazie.

 

Responsabilii din turismul britanic nu au vreme de pierdut. Asa ca au publicat o brosura cu sfaturi despre cum ar trebui sa se poarte londonezii cu turistii straini care vor veni la jocurile olimpice.

Mexicanilor nu le place sa li se vorbeasca despre saracia din tara lor, iar arabii nu suporta comportamentul autoritar. Daca unele dintre sfaturi pot parea de bun-simt, in cazul japonezilor, treaba se schimba. Comportamentul lor poate fi, cu mare usurinta, interpretat gresit.

Japonezii zambesc si cand sunt suparati, jenati sau dezamagiti. Cel putin asa spun expertii britanici, care au facut apel la consultanti din tarile respective pentru redactarea fiecarui sfat in parte.

Toata osteneala e de inteles daca analizam putin cifrele. Marea Britanie obtine anual 183 de miliarde de dolari din turism si peste 2,5 milioane de localnici isi castiga painea din asta. Dar autoritatile britanice nu au in vedere numai suplimentarea castigurilor imediate, ci isi fac planuri si pe termen lung.

La reputatia pe care o are vremea la Londra, umbrelele se vor vinde cu siguranta in numar mare.
 

Londra va avea telegondola speciala pentru Jocurile Olimpice din 2012
Cele mai trasnite festivaluri din lume
Mascotele Jocurilor Olimpice din 2012: ciclopi-extraterestri
VIDEO PROTVPLUS.RO