Statul Islamic revendică masacrul cu 71 de morţi din Niger

Ultima actualizare: 13-12-2019 08:27
masacru Niger
Twitter

Militanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au revendicat un atac asupra unei tabere militare în vestul Nigerului soldat cu 71 de morţi în rândul personalului militar, relatează dpa.

Agenţia de ştiri a grupării islamiste Amaq a difuzat o declaraţie joi, potrivit căreia luptători ai Statului Islamic au atacat în urmă cu două zile o tabără militară din Inates, un oraş în apropierea graniţei cu Mali, transmite Agerpres.

''Au avut loc ciocniri în care foşti membri ai armatei nigeriene deţin arme medii şi grele care ucid în jur de 100 de persoane şi
rănesc alte zeci"
, se arată în comunicat.

Militanţi ai Statului Islamic au incendiat posturi în interiorul taberei şi au confiscat arme, se arată în declaraţie. Marţi seara, atacatori înarmaţi s-au apropiat de tabără, în timp ce soldaţi se pregăteau pentru rugăciunile de seară, conform unei surse locale.

Asaltul asupra taberei a fost al doilea în mai puţin de şase luni după ce 18 soldaţi au fost ucişi într-un atac, în iulie, care a fost revendicat de Statul Islamic în provincia Africa de Vest, din cadrul grupării teroriste Boko Haram.

Grupurile teroriste islamiste sunt în special active în vestul Nigerului, în apropiere de graniţele cu Mali şi Burkina Faso. Unele dintre ele au legături cu Al-Qaida, în timp ce altele au legătură cu Statul Islamic.

Atacul de marţi l-a determinat pe preşedintele Issoufou Mahamadou să-şi întrerupă vizita în Egipt, unde a participat la o conferinţă privind pacea, securitatea şi dezvoltarea durabilă în Africa. Biroul său a numit atacul o ''tragedie'', potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO