Stadionul în formă de vagin este aproape gata. Qatarul a prezentat noi imagini cu el

04-05-2019 20:49

Stadionul Al-Wakrah - 1

Stadionul Al-Wakrah din Qatar, construit pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, și celebru pentru forma sa de ”vagin” a fost terminat și va fi inaugurat în câteva săptămâni.

Qatarul a prezentat recent imagini noi cu stadionul Al-Wakrah devenit celebru pe rețelele de socializare încă din 2013. Vedeți mai multe imagini în galeria foto din acest articol!

Motivul? După lansarea modelului virtual al stadionului, un număr mare de comentatori a susţinut pe reţelele de socializare că arena are forma unui vagin.

Nu asta şi-au dorit însă arhitecţii din conservatorul stat arab. Potrivit acestora, stadionul trebuia să semene cu o barcă tradiţională arabă numită “dhow” şi folosită în Qatar pentru “culesul de perle”.

Totuşi, cei care au admirat modelul cred că stadionul arată ca organul genital al femeii şi nu ca o barcă.

Aecom, firma care se ocupa de construcţia stadionului alături de echipa de arhitecţi care l-au desenat au declarat că stadionul “simbolizează atât trecutul cât şi viitorul progresist al Qatarului.”

Arena are o capacitate de 40.000 de locuri și va fi inaugurat peste câteva săptămâni. De când a obţinut dreptul de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2022, micul stat din Golf a fost supus criticilor pentru condiţiile precare în care muncesc şi trăiesc muncitorii de pe şantierele pentru Cupa Mondială şi migranţii în general.

Ediţia din 2022 va fi prima a Cupei Mondiale care va avea loc iarna.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO