Spectacol pe cerul Moscovei la Festivalul Internaţional de Artificii

20-08-2019 08:31


Spectacol de lumină, culoare şi muzică la Moscova. Opt echipe din tot atâtea ţări au participat la Festivalul Internaţional de Artificii, organizat în Parcul Brateevski din capitala rusă.

Ediţia din acest an a avut ca temă teatrul. Desigur, marele premiu a fost câştigat de echipa Rusiei.

Parcul Brateevski, aflat pe malul stâng al râului Moscova, a fost gazda din acest an a festivalului internaţional de artificii, organizat în capitala Rusiei. 8 echipe din tot atâtea ţări au participat la spectacolul a cărei temă a fost teatrul.

Fiecare echipă a pregătit un spectacol de 10 minute, în care muzica s-a îmbinat cu artificiile. Argentina, de exemplu, a avut un moment inspirat de tango şi de muzică clasică.

Paula Hernando, "The Cienfuegos" (reprezentând Argentina): "Avem tango-ul și multe alte teme (muzicale). Și multe efecte speciale în spectacolele noastre, cum ar fi fântâni arteziene, jazz, prăjituri și lumânări".

Vremea, un element esenţial la aceste spectacole, a ţinut cu concurenţii.

Viktor Samoshin, membru echipa "Bolshoi Prazdnik": "Nu putem să punem în scenă același spectacol de mai multe ori. Asta pentru că locurile nu sunt aceleași. Și chiar dacă încercăm să mai ținem același spectacol în același loc, vremea poate fi alta".

Pentru mulţi dintre privitori, cel mai important element a fost modul în care muzica şi efectele pirotehnice s-au îmbinat armonios.

Nancy Rozzi, preşedinte Rozzi's Famous Fireworks (USA): "Dacă artificiile și muzica sunt combinate armonios și mă mișcă, atunci m-au câștigat. Și chiar dacă e vreo problemă tehnică minoră, nu o observ. Dar dacă vin în întâmpinarea mea și observ cu ușurință ceea ce încearcă să creeze pentru mine sunt învingători".

Festivalul atrage an de an spectatori din cele mai îndepărtate colţuri ale Rusiei.

Spectator: "Iubim acest festival. Venim aici în fiecare an și, chiar dacă ne-am mutat în alt oraș, încă venim aici pentru că aceste minunate focuri de artificii nu mai pot fi văzute altundeva"

Spectator: "Mult mai frumos, mult mai luminos ca spectacolul de anul trecut. A fost uimitor și nu mă așteptam la asta. Dintre toți, mi-au plăcut echipele Rusiei și Franței. Ambele au fost o adevărată extravaganţă".

La ediţia din acest an a festivalului de la Moscova au participat echipe din opt ţări. Surprinzător sau nu, trofeul a fost câştigat de echipa Rusiei, în timp ce Portugalia şi Italia au obţinut locurile doi şi trei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO