"Si eu am adormit la serviciu". Ce se intampla cand un pacient furios fotografiaza un medic dormind cu capul pe birou


Ultimul update: Sambata 23 Mai 2015 07:17
Data publicarii: Miercuri 20 Mai 2015 15:52
Categorie: Stiri externe
medici

Gestul unui pacient furios al unui spital din Mexic, care a postat pe Twitter o imagine cu un rezident care adormise cu capul pe birou, a starnit un val de solidaritate din partea medicilor din intreaga lume, relateaza BBC News.

Pentru a arata cat de obositoare poate fi o tura de 36 de ore, zeci de doctori au inceput sa posteze imagini cu ei dormind la serviciu, sub hashtag-ul #YoTambienMeDormi (Si eu am adormit). In decurs de numai o zi, pe Twitter au aparut peste 18.000 de reactii in sprijinul medicilor obositi.

Potrivit BBC, doctorii nu sunt nemultumiti ca lucreaza atat de multe ore, considerand ca asta ii ajuta sa-si imbunatateasca tehnicile si cunostintele, ci mai degraba cer intelegere din partea celor pe care ii trateaza.

Pacientul care a publicat imaginea cu pricina a criticat gestul doctorului: "Suntem constienti ca aceasta este o slujba obositoare, dar medicii sunt obligati sa-si faca datoria. Sunt zeci de pacienti care au nevoie de atentia lor", a scris acesta pe reteaua de socializare.

"Ca doctor in Mexic, este ilegal sa-i faci poza unui pacient fara aprobarea acestuia, chiar si in scopuri medicale. Dar este perfect legal ca un pacient sa fotografieze un medic", a observat un medic mexican.

Altii au atras atentia asupra faptului ca o pauza scurta de somn ii poate ajuta pe doctori sa evite eventualele greseli cauzate de epuizarea fizica.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO