Se intampla si in strainatate. O romanca s-a trezit cu uterul extirpat in loc de o operatie la mana

Ultima actualizare: 06-11-2012 12:20
infectie spital

Erori medicale se produc si in alte tari europene, nu doar la noi. O romanca a mers la un spital din Bruxelles pentru o operatie simpla la mana, dar s-a trezit cu uterul extirpat.

Pentru ca femeia nu vorbeste aproape deloc limba franceza, personalul medical a confundat-o cu o alta pacienta, care, intr-adevar, avea nevoie de o interventie chirurgicala la aparatul genital.

Drama Ericai a inceput de la un banal accident in casa, acum doua luni, cand s-a taiat la mana in marginea unei farfurii de inox.

Cu tendonul sectionat, romanca de 38 de ani a fost dusa la Urgenta. Plaga i-a fost suturata, dar a fost sfatuita sa meraga la spitalul Brugmann pentru operatia de refacere a tendonului.

Pe 26 septembrie, dimineata, o infirmiera a venit sa o ia la sala de operatie. S-a speriat cand a vrut s-o apuce de mana bandajata. I-a spus ca e din Romania, nu vorbeste bine franceza, dar a incercat sa se faca inteleasa: "Atentie, e mana care trebuie operata. Anestezistul si infirmiera s-au uitat la mine si mi-au raspuns ca va fi bine".

S-a trezit, insa, cu dureri in zona genitala. Si, abia dupa-amiaza, un medic roman i-a spus ca a fost victima unei erori medicale, pe care spitalul si-o asuma. Tocmai de aceea, Erica asteapta despagubiri, daca nu, ameninta ca va merge in justitie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO