Scandal de proportii la o clinica din Olanda. 26 de femei, inseminate din greseala cu material genetic de la un barbat strain

Ultimul update: Duminica 01 Ianuarie 2017 02:45
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2016 08:25
Categorie: Internaţional

Un scandal de proportii a izbucnit intr-o clinica din Olanda dupa ce s-a descoperit ca in 26 de cazuri de inseminare s-a folosit material genetic si de la un alt barbat, nu doar de la sotii pacientelor, asa cum ar fi trebuit.

Reprezentantii centrului au catalogat situatia drept o "eroare umana", iar autoritatile au inceput o ancheta. Pretul unei astfel de interventii ajunge la trei mii de euro.

26 dintre cuplurile care, in perioada aprilie 2015- noiembrie 2016, au ajuns la un centru din Utrecht, Olanda, s-au trezit implicate in situatia bizara. Reprezentantii clinicii se tem ca femeile care si-au dorit sa ramana insarcinate cu partenerii lor ar fi primit, de fapt, material genetic de la un alt barbat. Se pare ca totul ar fi fost posibil dupa ce echipamentul folosit pentru inseminare nu ar fi fost curatat.

"Ceea ce s-a intamplat mai exact este faptul ca in tubul folosit a fost lasat material genetic de la procedeul anterior, asa ca, in testele urmatoare a fost folosit probabil un mix de material genetic de la barbatul anterior si de la tatal real."

Clinica a facut toate demersurile pentru a afla ce a dus la aceasta eroare. Intre timp, pacientele au fost anuntate de cele intamplate. 13 dintre femei sunt insarcinate, iar unele dintre ele au nascut deja.

Autoritatile au inceput o ancheta in acest caz. Daca se dovedeste ca spitalul a facut o astfel de greseala, cei vinovati vor raspunde in fata legii. Pana atunci, clinica le ofera cuplurilor aflate in aceasta situatie un test ADN gratuit.

Copiii care stau cu lunile si anii intr-un salon supra-aglomerat de spital. Firmele inca pot dona 20% din impozitul pe profit
Copiii care stau cu lunile si anii intr-un salon supra-aglomerat de spital. Firmele inca pot dona 20% din impozitul pe profit
VIDEO PROTVPLUS.RO
Protest la Roma
Protest cu mii de persoane, inspirat de „vestele galbene”, la Roma. FOTO
Protest la Viena față de coaliția de dreapta aflată la putere. ”Rasismul miroase urât”
Pregătiri pentru o demonstrație de amploare în Ungaria, dupa adoptarea ”Legii Sclaviei”
Ploaie cu bani pe o autostradă. 300.000 de dolari, împrăștiați pe șosea. VIDEO
Mii de persoane adunate la Kiev, ca să susțină înfiinţarea unei biserici independente de Rusia
Al șaptelea deces înregistrat ca urmare a protestelor ”vestelor galbene”
Mario Draghi
Președintele BCE: „Fascinaţia faţă de regimurile iliberale se extinde”
Tragedie aviatică în Ucraina. Un avion al armatei s-a prăbușit
Analiză. Cum reuşesc jihadiştii supravegheaţi de autorităţi să comită masacre în Europa
"Obamacare", declarat neconstituţional. Reacţia lui Donald Trump
Mărturii șocante ale unui fost gardian nazist de origine română despre viața în lagăre
A treia noapte de proteste împotriva "Legii sclaviei", la Budapesta