Scandal de proportii la o clinica din Olanda. 26 de femei, inseminate din greseala cu material genetic de la un barbat strain

Ultimul update: Duminica 01 Ianuarie 2017 02:45
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2016 08:25
Categorie: Internaţional

Un scandal de proportii a izbucnit intr-o clinica din Olanda dupa ce s-a descoperit ca in 26 de cazuri de inseminare s-a folosit material genetic si de la un alt barbat, nu doar de la sotii pacientelor, asa cum ar fi trebuit.

Reprezentantii centrului au catalogat situatia drept o "eroare umana", iar autoritatile au inceput o ancheta. Pretul unei astfel de interventii ajunge la trei mii de euro.

26 dintre cuplurile care, in perioada aprilie 2015- noiembrie 2016, au ajuns la un centru din Utrecht, Olanda, s-au trezit implicate in situatia bizara. Reprezentantii clinicii se tem ca femeile care si-au dorit sa ramana insarcinate cu partenerii lor ar fi primit, de fapt, material genetic de la un alt barbat. Se pare ca totul ar fi fost posibil dupa ce echipamentul folosit pentru inseminare nu ar fi fost curatat.

"Ceea ce s-a intamplat mai exact este faptul ca in tubul folosit a fost lasat material genetic de la procedeul anterior, asa ca, in testele urmatoare a fost folosit probabil un mix de material genetic de la barbatul anterior si de la tatal real."

Clinica a facut toate demersurile pentru a afla ce a dus la aceasta eroare. Intre timp, pacientele au fost anuntate de cele intamplate. 13 dintre femei sunt insarcinate, iar unele dintre ele au nascut deja.

Autoritatile au inceput o ancheta in acest caz. Daca se dovedeste ca spitalul a facut o astfel de greseala, cei vinovati vor raspunde in fata legii. Pana atunci, clinica le ofera cuplurilor aflate in aceasta situatie un test ADN gratuit.

Copiii care stau cu lunile si anii intr-un salon supra-aglomerat de spital. Firmele inca pot dona 20% din impozitul pe profit
Copiii care stau cu lunile si anii intr-un salon supra-aglomerat de spital. Firmele inca pot dona 20% din impozitul pe profit
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vladimir Putin și Donald Trump, la Helsinki
Trump anunță că va retrage SUA din tratatul nuclear cu Rusia: „Vom produce arme”
Cazul jurnalistului Jamal Khashoggi. Turcia promite că va folosi ”toate mijloacele”
100.000 de britanici au cerut în stradă un nou referedum privind BREXIT
Un joc care circulă pe WhatsApp a dus la moartea mai multor adolescenți
Cum au încălcat Meghan și Harry protocolul regal în timpul vizitei în Australia. FOTO
Consilierul lui Trump vrea ca SUA să se retragă din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare
Mohammed Dewji
Ce s-a întâmplat cu miliardarul african răpit de o săptămână. Apelul primit de tatăl lui
Peste 55 de tone de droguri, printre care şi tabletele folosite de ISIS, capturate de Interpol
Zeci de parlamentari străini cer măsuri, după mesajele lui Vâlcov şi Pop despre minorităţi
Catedrala Sagrada Familia a primit autorizaţie de construcție, la peste 130 de ani de la începerea lucrărilor
Zeci de civili, printre 7 copii, ucişi într-un raid care viza Statul Islamic
Anunțul Arabiei Saudite privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi