Trei atacuri teroriste in Bagdad. Peste 20 de oameni au murit si 50 au fost raniti

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01
atentat

Peste 20 de oameni au fost ucisi si circa 50 au fost raniti in trei atacuri teroriste, intre care doua atacuri sinucigase, care au avut loc luni la Bagdad, au anuntat surse medicale si din cadrul politiei, citate de Reuters.

Atacurile au survenit in cadrul unor lupte purtate de fortele militare irakiene si militiile siite impotriva militantilor gruparii Stat Islamic (SI) in Fallujah, bastionul jihadistilor situat la vest de capitala Bagdad.

Douasprezece persoane au fost ucise si mai mult de 20 au fost ranite in urma unui atentat cu masina-capcana care a avut loc in districtul siit Shaab din nordul Bagdadului.

Alti opt oameni au fost ucisi si 21 au fost raniti dupa ce un terorist sinucigas a detonat o masina plina cu explozivi langa cladirea guvernului si sediul politiei din Tarmiya, suburbie sunita in nordul Bagdadului.

Un alt terorist sinucigas care conducea o motocicleta si-a actionat centura cu explozibili in Sadr City, district siit popular din Bagdad, ucigand trei persoane si ranind noua.

Sapte morti intr-o cafenea

Un atentator sinucigas s-a aruncat in aer duminica printre tineri irakieni adunati intr-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigand cel putin sapte persoane, a anuntat politia, potrivit Agerpres.

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care a cucerit in 2014 teritorii largi in Irak dar nu mai are pozitii fixe in provincia Diyala unde este situat Mouqdadiya, a revendicat atacul.

"Este un loc unde se aduna tineretul. Sunt sapte morti si 22 de raniti", a declarat pentru AFP colonelul de politie al orasului.

Un responsabil al spitalului din Mouqdadiya, la 80 km nord-est de capitala, a confirmat acest bilant.

Abu Ifan al-Moslawi... si-a detonat centura exploziva", subliniaza SI intr-un comunicat online, afirmand ca explozia a facut 30 de morti si raniti.

Atentatul a avut loc in ciuda prezentei la toate barajele de politie din oras a fotografiei acestui kamikaze si in timp ce mama sa a alertat serviciile de securitate, a declarat Ministerul de Interne intr-un comunicat.

Diyala este o provincie foarte diversa din punct de vedere etnic si religios si guvernul a declarat-o libera de orice prezenta jihadista in ianuarie 2015, dar atentatele sinucigase si cu masina-capcana nu s-au oprit.

SI a revendicat la 13 mai un atentat ce a costat viata a 16 persoane intr-o cafenea din orasul Balad unde erau adunati suporterii clubului de fotbal spaniol Real Madrid
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO