Rusia a anunțat că dezvoltă vaccinuri combinate împotriva Covid-19, gripei şi a pojarului

20-12-2020 14:14


vaccin

Rusia lucrează la două vaccinuri combinate.

Unul protejează împotriva COVID-19 şi a gripei, iar al doilea împotriva pojarului şi a noului coronavirus, a anunţat Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie - Vektor, relatează EFE.

Într-un interviu acordat sâmbătă postului Rossia-1, Maksiutov a informat că prototipul vaccinului combinat împotriva gripei şi a COVID-19 s-a dovedit eficient pe testele realizate pe animalele de laborator.

„Acest prototip de vaccin care a fost testat pe animalele de laborator a demonstrat capacitatea de a genera un răspuns imun şi este în curs de a trece la studii preclinice extinse", a explicat directorul general al centrului.

Centrul Vektor a dezvoltat anterior vaccinul împotriva COVID-19 - EpiVacCorona - înregistrat în Rusia în luna octombrie, al doilea vaccin după Sputnik V.

Rinat Maksiutov a anunţat totodată că institutul dezvoltă un vaccin combinat care protejează împotriva pojarului şi, în acelaşi timp, a noului coronavirus

„Primele studii efectuate pe animalele de laborator (pe baza unui vaccin al virusului pojarului recombinat) a demonstrat că o singură doză asigură formarea unui răspuns imun puternic", a precizat directorul centrului Vektor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO