Rodrigo Duterte, mărturii controversate: „Am fost puțin gay. Acum urăsc bărbații arătoși”

Ultima actualizare: 03-06-2019 09:56
Rodrigo Duterte
AFP

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat, joi, în cadrul unei vizite efectuate la Tokyo, că în tinerețe „a fost gay”, însă „s-a vindecat” cu ajutorul femeilor frumoase.

 

Cunoscut pentru declarațiile controversate, Duterte și-a acuzat oponentul politic, senatorul Antonio Trillanes IV, că ar fi gay. După aceea, el a afirmat că în perioada în care a fost căsătorit cu Eizabeth Zimmerman ar fi fost și el „puțin gay”, informează CNN.

El a continuat spunând că „s-a vindecat” abia după ce a cunoscut-o pe actuala sa parteneră, Honeylet Avanceña.

„Am devenit bărbat din nou. Femeile frumoase m-au vindecat. După aceea, am început să urăsc bărbații arătoși. Acum prefer femeile frumoase”, a mai spus el.

În trecut, Rodrigo Duterte a făcut numeroase declarații controversate la adresa comunității LGBT. În 2016, el l-a numit pe ambasadorul american din Filipine „bastard gay”. Mai mult, el le-a spus filipinezilor din Myanmar că este împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.

Ulterior, el a dat asigurări comunității LGBT din țara sa că nimeni nu va fi persecutat în timpul mandatului său.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO