Replici acide in PE, la sedinta de bilant. Juncker "a uitat" din nou limbajul diplomatic: "Parlamentul se umple de ridicol"

04-07-2017 20:04


Parlamentul European de la Strasbourg a fost marti scena unui schimb de replici rastite. Sedinta de bilant a presedintiei malteze a Uniunii Europene nu i-a prea interesat pe europarlamentari, care au absentat masiv.

Enervat, seful Comisiei Europene a rabufnit. Ofensat de mustrari, gazda, italianul Antonio Tahani, care prezideaza legislativul, a incercat sa-l puna la punct pe Juncker.

La ciondaneala celor doi responsabili europeni, premierul Maltei a asistat mustacind cu simpatie catre Jean-Claude Juncker. Seful Comisiei este de mult faimos pentru stilul lui direct de adresare, foarte diferit de limbajul diplomatic adesea gaunos al acestor inalte foruri.

 

"Domnule presedinte al PE, domnule prim-ministru al Maltei, Parlamentul European se umple de ridicol" - spune Jean-Claude Juncker.

"Ii salut pe cei care si-au dat osteneala sa fie prezenti in sala. Faptul ca numai 30 de europarlamentari asista la aceasta dezbatere demonstreaza cu prisosinta ca Parlamentul European e neserios. Daca in locul domnului Muscat era doamna Merkel ori domnul Macron, am fi avut sala ticsita", mai spune el.

Antonio Tajani: "Va rog foarte mult, domnule presedinte, sa aveti un limbaj mai respectuos. Va rog frumos. Puteti critica Parlamentul, dar sa stiti ca nu Comisia Europeana controleaza Parlamentul, ci Parlamentul controleaza Comisia!"

Pai realitatea este ca un numar mic de europarlamentari controleaza Comisia. Sunteti de-a dreptul ridicoli. Vreau sa-i laud pe maltezi...
Tajani
Va rog, domnule presedinte, va rog foarte mult sa folositi un altfel de limbaj. Nu suntem ridicoli, va rog foarte mult....

VIDEO PROTVPLUS.RO