Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a implinit 90 de ani. Fotografii din arhiva personala, prezentate la BBC


Ultimul update: Duminica 24 Aprilie 2016 06:58
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2016 13:07
Categorie: Stiri externe

La cei 90 de ani impliniti joi, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost omagiata de supusi, care o dau exemplu de altruism si forta morala.

 

In lunga sa domnie de 64 de ani, a schimbat 12 prim-ministri, a vizitat 117 tari, a pozat pentru 139 de portrete oficiale, a citit mii de discursuri, dar nu a acordat niciun interviu. Din rarele indiscretii ale valetilor sai, reiese ca suverana inca urca pe cal, are o slabiciune pentru cuvintele incrucisate, pronosticurile hipice si bea cate un paharel de Gin Dubonnet.

Salve de tun au salutat, joi dupa-amiaza, aniversarea suveranei, iar Elisabeta a II-a si-a intalniti supusii cei mai devotati la castelul Windsor. Intaiul ei nascut, printul mostenitor Charles, si-a omagiat mama citand din piesa lui Shakespeare Henric al VIII-lea.

BBC difuzeaza, joi seara, un documentar cu imagini putin cunoscute din arhivele palatului Buckingham. Regina apare in chip de tanara mama, prin anii '50, jucandu-se cu fiul ei, printul Charles. In carucior este fiica ei, printesa Anne. Alte imagini sunt din copilaria Elisabetei a II-a, in anii '30; canta si interpreteaza un rol impreuna cu sora ei, printesa Margaret.

Elizabeth Alexandra Mary Windsor, alintata Lilibet in copilarie, s-a nascut pe 21 aprilie 1926 la Londra. Devenita monarh pe 6 februarie 1952, la varsta de 25 de ani, a depasit, toamna trecuta, recordul de longevitate pe tronul britanic al legendarei regine Victoria.

Intr-un nou portret oficial - realizat de renumita fotografa a celebritatilor Annie Leibowitz - regina este inconjurata de cei cinci stranepoti si de doi dintre nepotii cei mai mici. Suverana o tine in brate pe printesa Charlotte, cel mai nou membru al familiei regale. Baiatul mai mare al ducelui si ducesei de Cambridge, printul George, a avut, la randul lui, privilegiul unei fotografii oficiale alaturi de strabunica lui, pentru noua serie de timbre.

FULLSCREEN
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a implinit 90 de ani. Fotografii din arhiva personala, prezentate la BBC
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO