Raid aerian in Libia: cel putin 40 de oameni, "probabil jihadisti", au fost ucisi. Cine s-ar afla in spatele atacului

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
Forte aeriene SUA

 Avioane neidentificate au intreprins vineri dimineata un atac asupra orasului libian Sabratha, din vestul tarii, omorand cel putin 40 de persoane, a declarat primarul localitatii pentru Reuters.

 Un alt oficial, citat de AFP, a afirmat ca victimele sunt, cel mai probabil, membri ai gruparii jihadiste Statul Islamic, iar publicatia New York Times a scris ca raidul a fost intreprins de avioane americane, transmite Agerpres.

Avioanele au lovit la ora 03:30 o cladire din districtul Qasr Talil, in care locuiau muncitori straini, a declarat primarul Hussein al-Thwadi. Potrivit acestuia, 41 de persoane au fost ucise si 6 ranite.

Cladirea vizata a fost distrusa in intregime, a declarat Hussein al-Dawadi, responsabil din Sabratha. 'Marea majoritate a celor decedati erau tunisieni care erau probabil membri ai Statului Islamic', a indicat el pentru AFP.

Sabratha se afla la 70 km vest de Tripoli, in apropierea frontierei cu Tunisia, intr-o zona unde oficiali occidentali afirma ca sunt prezenti militanti ai SI, in cadrul expansiunii jihadistilor in tara nord-africana.

Potrivit unui responsabil occidental citat sub anonimat de publicatia New York Times, preluata de AFP si Reuters, raidul a fost intreprins de avioane americane impotriva unei tabere a SI, unde se gasea un inalt responsabil al gruparii avand legatura cu cele doua atentate sangeroase comise anul trecut in Tunisia, la Muzeul Bardo si in statiunea Sousse.

Responsabilul occidental a vorbit despre mai mult de 30 de morti in urma raidului, toti membri ai Statului Islamic, printre care un mare numar de tunisieni.

Este pentru prima data cand un astfel de raid vizeaza orasul Sabratha, controlat de militiile Fajar Libya (Zorii Libiei).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO