Proteste pentru climă în mai multe orașe. Activiștii din New York, întinși pe jos cu vopsea roșie


Ultimul update: Marti 08 Octombrie 2019 09:21
Data publicarii: Marti 08 Octombrie 2019 08:04
Categorie: Stiri externe

Activiştii de mediu au creat haos în marile oraşe ale lumii. Au ocupat străzile din Berlin, Paris, Londra, New York şi au dat peste cap circulaţia rutieră.

În New York, activiştii de mediu au ocupat, temporar, Wall Street şi au împroşcat cu vopsea roşie statuia aflată în fața Bursei americane. Iar mai multe persoane s-au întins pe stradă pentru a bloca circulaţia.

"Am venit la protestul Rebeliunii Extincţiei care încearcă să facă lumină pe faptul că guvernele par să îşi bage capetele în nisip când vine vorba de criza climatică. Nu îşi asumă responsabilitatea. Nici nu vorbesc adevărul publicului. Suntem aici ca să sprijinim şi să transmitem mesajul mai departe, atât cât putem."

Poliţiştii au intervenit şi i-au îndepărtat pe manifestanţi din zonă. În plus, au arestat mai multe persoane.

Mii de oameni, de toate vârstele au protestat şi în centrul Londrei. Şi-au exprimat nemulţumirile legate de protejarea mediului şi au cerut guvernului să intervină.

"Suntem aici pentru că ne dăm seama ce urmează să se întâmple cu clima şi ce urmează să se întâmple cu lumea din această cauză şi pentru că prea puţini oameni par să înţeleagă că suntem aici pentru un pic de publicitate şi să spunem guvernului că unii dintre noi ştiu ce se întâmplă."

VIDEO PROTVPLUS.RO