Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlineşte 98 de ani

Ultima actualizare: 10-06-2019 09:29

Prinţul Philip, soţul de peste şapte decenii al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlineşte astăzi 98 de ani.

Prinţul Philip este cel mai vârstnic şi cel mai longeviv consort din istoria Mării Britanii. Regina, cu 5 ani mai tânără, l-a descris mereu drept "sprijin şi ghid constant" al său.

Philip, al cărui titlu oficial este "duce de Edinburgh", îşi va sărbători ziua de naştere într-un cadru privat. Nu a fost programat niciun eveniment public pentru această ocazie.

În ultimii ani, prinţul Philip a avut numeroase probleme de sănătate. Recent, a renunţat să mai conducă maşina, după ce a provocat un accident soldat cu răniţi şi s-a aflat că nu purta centură.

Soţul suveranei britanice s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017. Pe cât posibil, este însă prezent la evenimentele de familie. Luna trecută l-a cunoscut pe cel mai nou strănepot, Archie Harrison, fiul prinţului Harry.

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, tânăr ofiţer de marină, în catedrala Westminster din Londra pe 20 noiembrie 1947.

Prinţul Philip este asociat în mod iremediabil cu numeroase glume riscante lansate în public la diverse evenimente oficiale. Unele pur şi simplu glume proaste, altele necorespunzătoare din punct de vedere al corectitudinii politice.

În 1966, soţul reginei a rănit inimile a milioane de gospodine după ce a declarat că "femeile britanice nu ştiu să gătească", iar mai recent a spus: "Copiii merg la şcoală pentru că părinţii lor nu-i doresc în casă".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO