Primul portret oficial al lui Kim Jong-un a fost expus. Semnificația din spatele picturii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 10:18
Categorie: Stiri externe
kim jong un, donald trump, summit,

Coreea de Nord a dezvăluit ceea ce se crede a fi primul portret oficial a lui Kim Jong-un. În timp ce portretele predecesorilor lui sunt răspândite în întreaga țară, Kim Jong-un a fost mult timp numit mai degrabă un succesor decât un lider per se.

Rolul său a cunoscut totuși o schimbare treptată în timp, fiind ajutat de un șir de vizite internaționale făcute în 2018.

Portretul a fost expus în timpul vizitei președintelui Cubei. Noua lucrare de artă îl prezintă pe liderul de la Phenian zâmbind, uitându-se spre stânga, în timp ce poartă un costum în stil occidental și cravată.

 

"Acest portret este un indiciu puternic că regimul ar putea începe să ia măsuri pentru a dezvolta cultul personalității lui Kim Jong-un", a declarat Oliver Hotham, analist la NK News, pentru BBC .

Stilul picturii este atât de evocator pentru portretele celor mai vechi membri ai familiei Kim, încât "nord-coreenii vor înțelege cu siguranță simbolismul acestei mișcări".

Simbolismul și imaginile sunt foarte importante în Coreea de Nord: portretele tatălui și bunicului lui Kim Jong-un sunt expuse în fiecare clădire din țară.

De la asumarea puterii în 2011, actualul lider a fost mai mult prezentat ca un succesor și discipol al celor doi predecesori ai săi, mai degrabă decât un egal.

Până acum, portretul a fost prezentat doar la televizor în timpul vizitei de stat în Phenian a președintelui cubanez Miguel Díaz-Cane.

Pictura va ajunge probabil într-un depozit bine păzit, fiind expus numai în ocazii speciale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

Preşedintele Cubei, în vizită la Phenian, Este printre ultimii aliaţi ai Coreei de Nord
Pompeo se va întâlni cu mâna dreaptă a lui Kim Jong-un. Când are loc întrevederea
Pompeo se va întâlni cu mâna dreaptă a lui Kim Jong-un. Când are loc întrevederea
VIDEO PROTVPLUS.RO