"Presedintele Hugo Chavez se afla in stare grava". Ce spun oficialii venezueleni

Ultima actualizare: 24-10-2012 20:35
Hugo Chavez

Presedintele venezuelan, Hugo Chavez, care a suferit o interventie chirurgicala in Cuba in data de 10 iunie, se afla "in stare critica", a anuntat, sambata, cotidianul El Nuevo Herald.

Autoritatile de la Caracas au dezmintit ferm informatia. Chavez "se afla in stare critica" si "complicata", a precizat cotidianul care apare la Miami, citand surse din cadrul serviciilor de informatii americane. "Dreapta nationala si internationala e innebunita (...) vorbind chiar despre moartea presedintelui", a replicat vicepresedintele venezuelan Elias Jaua. "Chavez va fi cu noi mult timp", a adaugat el. "Presedintele Chavez se reface dupa operatie. Asa ca dusmanii sa inceteze sa mai viseze", a scris, la randul sau, secretarul de stat pentru Europa, Temir Porras, intr-un mesaj publicat in contul sau de Twitter.

Chavez, in varsta de 56 de ani, a fost operat de urgenta la Havana, din cauza unui abces peritoneal. Absenta informatiilor oficiale si lipsa interventiilor publice ale lui Chavez, in general omniprezent in media, au alimentat zvonurile privind starea sa de sanatate. El si-a reluat vineri activitatea pe Twitter, intrerupta in 4 iunie, transmitand felicitari militarilor venezuelani cu ocazia zilei fortelor armate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO